viernes, 3 de septiembre de 2021

LLAC FONT VIVA (PORTÉ PUYMORENS) ... I VOLTANT PIC DE XEMENEIES... pujem el cap de setmana amb intenció de Diumenge fer el Pic Carlit, o sigui que ... dissabte fem la seva vessant més occidenta, accedint per Porté Puymorens i arrivem al parking que dona accés al Lác de Vives ... un punt de partida per diferentes excursion ... com la circular fins l´embassament de Lanous.

NOsaltres ... fem una variant diferente. Farem la circular passant per el Lac de Vives i d´aquí, ens enfilem direcció Pic de Xemeneis, pasant pel Refugi de Coma Joan ... un caramel per pasar una nit, un refugi molt acollidor i molt net. La intenció és arribar fins els llasc de Xemeneies. O sigui que una vegada pasem el refugi, trenquem a mà dreta ... una forta pujada que ens durà als llacs, però ... ens pasem el trencall de mà dreta i quan ens donem comte ... estem davant un circ preciós, de tarteres amb colors grisosos i vermellos i deduim que estem davant de Collroig de 2804 mts. 


Com creiem que ens trobariem amb els llacs ... i com hem surtit a horaris de pixapins, a les 11.00 ... decidim tornar enrera i deixar la opcció dels llacs. O sigui que ... anem a buscar el refugi ... fins arribar a la cruilla de la circular al llàc Vives i ... de aquí ... tornem al cotxe acabant la circular original del Llàc Vives. Tot i així ... hem conegut la vessant més occidental del Massis del Carilit ... una vessant més hunmida, de boscos, rius i ... GRIPAUS !!! ( .... jaja ... al camí ens hem arribat a trobar fins a 7 exemplars ... grans, molt grans.!!!)
FITXA TÉCNICA
SITUACIÓ: PORTÉ PUIMORENS
ACCÉS: DE PUIGERDÀ ANAR A LA TOUR DE CAROL I D´AQUÍ A PORTÉ. A PORTÉ EN DESVIEM CAP AL PARKING DE FONT VIVES
ACTIVITAT: SENDERISME
DISTÀNCIA: 
TEMPS TOTAL: 7 HORES
DESNIVELL : 820 MTS
QUE VEURE: ESTANYS FONT VIVES, REFUGI COMA JOAN, ETANY DE LANOUX I ... MOLTS GRIPAUS !!!!!
OBSERVACIONS: PARKINS REGULATS DE PAGAMENT. TIROLINES A L´ETANG DU PASSET
ON DORMIR: TOUR DE CAROL. PARKIN CARAVANES A PORTÉ
(LÀC VIVES)


(RIU ... QUE BAIXA DE L´EMBASSAMENT LANOUX)


(... ALLAUS D´ARBRES)


(CRUILLA DE CAMINS ...)


(VISTES CAP AL LÀC VIVES )(REFUGI COMAS JOAN)

(... PUJADA PIC DE XEMENEIES)
(... VISTES CAP AL CIRC DE COLLROIG)
(... ELS NOSTRES AMICS GRIPAUS) 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)