viernes, 3 de septiembre de 2021

LLAC FONT VIVA (PORTÉ PUYMORENS) ... I VOLTANT PIC DE XEMENEIES



... pujem el cap de setmana amb intenció de Diumenge fer el Pic Carlit, o sigui que ... dissabte fem la seva vessant més occidenta, accedint per Porté Puymorens i arrivem al parking que dona accés al Lác de Vives ... un punt de partida per diferentes excursion ... com la circular fins l´embassament de Lanous.

NOsaltres ... fem una variant diferente. Farem la circular passant per el Lac de Vives i d´aquí, ens enfilem direcció Pic de Xemeneis, pasant pel Refugi de Coma Joan ... un caramel per pasar una nit, un refugi molt acollidor i molt net. La intenció és arribar fins els llasc de Xemeneies. O sigui que una vegada pasem el refugi, trenquem a mà dreta ... una forta pujada que ens durà als llacs, però ... ens pasem el trencall de mà dreta i quan ens donem comte ... estem davant un circ preciós, de tarteres amb colors grisosos i vermellos i deduim que estem davant de Collroig de 2804 mts. 


Com creiem que ens trobariem amb els llacs ... i com hem surtit a horaris de pixapins, a les 11.00 ... decidim tornar enrera i deixar la opcció dels llacs. O sigui que ... anem a buscar el refugi ... fins arribar a la cruilla de la circular al llàc Vives i ... de aquí ... tornem al cotxe acabant la circular original del Llàc Vives. Tot i així ... hem conegut la vessant més occidental del Massis del Carilit ... una vessant més hunmida, de boscos, rius i ... GRIPAUS !!! ( .... jaja ... al camí ens hem arribat a trobar fins a 7 exemplars ... grans, molt grans.!!!)




FITXA TÉCNICA
SITUACIÓ: PORTÉ PUIMORENS
ACCÉS: DE PUIGERDÀ ANAR A LA TOUR DE CAROL I D´AQUÍ A PORTÉ. A PORTÉ EN DESVIEM CAP AL PARKING DE FONT VIVES
ACTIVITAT: SENDERISME
DISTÀNCIA: 
TEMPS TOTAL: 7 HORES
DESNIVELL : 820 MTS
QUE VEURE: ESTANYS FONT VIVES, REFUGI COMA JOAN, ETANY DE LANOUX I ... MOLTS GRIPAUS !!!!!
OBSERVACIONS: PARKINS REGULATS DE PAGAMENT. TIROLINES A L´ETANG DU PASSET
ON DORMIR: TOUR DE CAROL. PARKIN CARAVANES A PORTÉ








(LÀC VIVES)










(RIU ... QUE BAIXA DE L´EMBASSAMENT LANOUX)


(... ALLAUS D´ARBRES)


(CRUILLA DE CAMINS ...)


(VISTES CAP AL LÀC VIVES )



(REFUGI COMAS JOAN)





(... PUJADA PIC DE XEMENEIES)




(... VISTES CAP AL CIRC DE COLLROIG)




(... ELS NOSTRES AMICS GRIPAUS)



 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)