jueves, 3 de agosto de 2023

CIRC DE PESSONS (ANDORRA)


Posiblement la excursió amb més renom de tot Andorra, però nosaltres li donem la extensió de pujar fins els seus tres pics que que dominan el granc Circ ... Pic de Pessons, Pic de Ribuls i Pic de Montmanús.
Sortím de la estació de Ski de Grau Roig, rosint-nos una mica per les seves pistes lletjote però en un no i rés, prenem el corriol preciós que ens puja al primer estany, el més turístic i visitat d´aquesta ruta on hi ha un gran restaurant. Apartir d´aquí ... ens deixem meravellar por tot l´itinerari de estanys que ens anirem trobant ... Forcat, tercer estany, meligar, sisé estanys ... tot un regal ... reflexes a les seves aigües,  mar de pedres, blocs, el verd de la herba, fins una vegada arribem al últim llac ... al davant una gran tartera que ens durà fent zigui-zaga fins la collada. Desde aqúi  un altre regal ... les vistes als cims d´Andorra i avall ... tot el conjnt de llacs del circuit de Pessons.




Continuem ja carenejant per arribar en poca estona al Pic de Pessons, continuem fins arribar a Ríbuls, aquí ens costa trobar el pas per deixar-lo enrera ... una baixa técnica i on cal anar amb cura ... per tot seguit, fixar-nos amb el proper objectiu ... el Pic de Montmanús ... arribem, fem una bona aturada per gaudir de les vistes tant a la vessant de Grau Roig com al vessant sud ...  per tot seguit anar a buscar el coll de MOntmanús ... d´aquí ... la baixada evident fins retornar, després del troç lletjot de les pistes de la Estació de ski de Grau Roig al ... nostre camp base.
BRUTAL !!!!







(LLACS DE CIRC DE PESSONS)








(L´ULTIM LLAC AVANS DE PUJAR CAP AL COLL)




(BLOCS DE PEDRA)





(TARTERA PER ON HEM PUJAT AL COLL)

(VISTES ALS LLACS)






(PIC DE MONTMANÚS)



(CAMP BASE A GRAU ROIG)



 

Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)