viernes, 30 de julio de 2021

IBONES DE GORGUTES i SOLANA DE GORGUTES (BENASQUE)



Aquesta excursío és una bona opcció per disfrutar de les vistes que ens ofereix cap al massis i glaciars de les Maladetes desde els ibons de Gorgues. Aprofitem i pujem fins el coll de La Glera, el límit amb França per també gaudir de la vessant francesa on la boira és present, com qüasi sempre !!! 

Una volta amb un desnivell de 520 mts que és pot fer en unes 3 horetes sense cap mena de dificultat i amb un itinerari molt ben senyalitzat.

Arrivarem prenent la carretera de Benasque a Llanos d´hospital fins al final de la carretera on deixarem el cotxe i apartir d´aquí ...  reseguirem les senyals de color verd que trobarem durant tota la excursió.
Amb la Marteta agafem motxilles i tot el necesari per endinsar-nos en una nova aventutra. Aigüa i menjar per gaudir-ho al màxim. Comencem amb intensitat per un bosc de pins per  quan els deixem enrera gaudir de les vistes ... el Maladeta molt present durant tota la excursió ... preciós !!!!




Una vegada arribem a la Glera, fem un petit tast, parlem amb els nostres veins de muntanya i desfem el camí de pujada, fent una llarga aturada a la Solana de Gorgutes, el petitó dels dos ibons però amb molt d´encant. Aquí allarguem una bona estona fins i tot fent una bona migdíada ... genial !!!!!




FITXA TÈCNICA
SITUACIÓ: BENASQUE, OSCA
ACCÉS: DE BENASQUE DIRECCIÓ LLANOS DE HOSPITAL FINS AFINAL DE CARRETERA ON APARCAREM
ACTIVITAT: SENDERISME DE MUNTANYA
DISTÀNCIA
DESNIVELL: 564 METRES
TEMPS TOTAL: 3.30 HORES
QUE VEURE: EL MASIS DEL MALADETA. BENASQUE
ON DORMIR: PARKINS EL MOLINO CERLER. PARKING BENASQUE









(PONT SOBRE EL BARRANC DE GORGUTES)


(VISTES GLA CIARS MALADETES)

(IBON DE GORGUTES)





(... direcció al Coll de la GLERA)





(VISTES DESDE EL COLL DE LA GLERA)



(IBON SOLANA DE GORGUTES)



 ... el nostre campament base ha sigut al parking de la estació d´ski de Cerler, a la area autoritzada per autocaravanes i ... després una segona nit al parking municipal de Benasque .... on després d´una nit intensa de tormenta, ens varem quedar amb un pam d´aigüa fora de la furgon ... LA ANÈCDOTA !!

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)