miércoles, 11 de marzo de 2009

ELEFANT DE GRANIT




Aquesta setmana al anar a comprar la revista "Campo Base" (Març 2009) només veure la portada ... que guai !!! Realment escalar son moltes sensasions, la natura, el contacte amb la roca, el companyerisme i ... escalar ... es pot escalar tot. Hi ha la escalada clàsica, la esportiva, el bloc , el psicobloc, l´estreetbulder ... Tot és vàlid i fins i tot escalar ... un Elefant !!!


A Céllecs ... també hi ha un elefant treballat en un gran bloc de grànit. Céllecs, una clàsica escola d´escalada, d´un magnific grànit, estar clar a qui l`agrada el granit, l´adherencia ... Posiblament poca gent sàpiga d´aquesta maravella i segur que també es podrà escalar com a la portada de la revista.

Som-hi !!!

Agafo avui mateix després de dinar i vaig a fer una ulladeta. Això si, els peus de gat que no faltin a la motxilla.

SITAUCIÓ: Dosrius (Barcelona).


ACCÉS: Una vegada arrivem a la població de la Roca del Valles, direcció a Vilanova de la Roca, justa avans de sortir de la població, a mà esquerra veiem un desviament direcció Dosrius. Agafem aquesta carretera en plena ascensió i més o mens als 3 kilòmetre haurem d´estar al tanto i en ple curva a mà dreta veiem un camí que posa "prohibit l´accés, camí privat" deixarem el cotxe aquí.

APROXIMACIÓ : (1 minut). Només deixar el cotxe, a peu de carretera, o entran dintre (propietat privada), caminem 10 metre i prenem el camí a mà dreta i ja mateix a mà esquerra ens trobem amb ... la meravella !!!!




















Realment una obra d´art ... es podrà escalar ?????? (Avans de vindra he preguntat i sembla que si, algú l ´arrivat a encadenar. Quin grau ??? Sense corda ??? De fet una vegada al llom d´elefant, hem dono conta que hi hagut instal.lat un parabolt que ara jà no hi és. Millor !!!! S´ha de respectar per sobre de tot una obra com aquesta.

Només veure´l ja val la pena, i tocar-lo ... el granit és especial, a mi sempre m´ha trasmés no se que ... !!!

Faig una sessió de foto i una vegada avaix, miro amunt i ... imposible pujar. M´agafo a la seva ... trompa i ... no cal que ni hem possi els peus ... i menys sol sense cap mena de protecció.











Una vegada m´he empapat de sensacions marxo ha fer un volt pels voltants a veure si trobo alguna sorpresa. Trobo un altre bloc de granit esculpint una mena de "Mohai" no tan espectacular com l´Elefant però interesant.


Per avui ... marxo content. NO he escalat però el fet de tocar pedra ompla bastant i ... aquí queda un projecta !!!!


6 comentarios:

Santi dijo...

Ei Hola Jaume ja veig que no has pogut aguantar masses dies sense sortir de casa jejejej, és el que tenim els esportistes de camp, espero que ja estiguis bé de la mà. Ens veiem crak

Santi dijo...

Ei ja veig que no t'has sapigut estar quiet gaires dies, espero que ja estiguis millor de la ma

JAUME ORS dijo...

Sembla que la mà respon bé !!! o sigui que a tornar-hi !!! Abraçades.

Ferran Guerrero dijo...

Avui he vist que havies entrat al meu blog i ara estava donant un vol per el teu i mirant la secció bloc.

Crec que ens coneixem de alguna compe o algu aixi, igualment felicitats per el blog.

En aquesta entrada m'han vingut records de quant vaig voltar per tot el maresme obrint blocs fins que una nit vaig trobar aquest elefant i al dia seguent vaig tornar amb la idea d'escalarlo, el vaig fer amb matalas de boulder per la seva art frontal per on estas justament tu a la foto, o sigui per la trompa, llavors el vaig graduar com a 6a de boulder, amb una bona ostia si caus, pensant que trobariem més pedres grans, al sector l'hi vam posar el nom de El Mundo perdido, ja saps d'algu que per alla va pujar.

Felicitats per el blog i bona nit.

Mohawk dijo...

Mira això: http://mococlimbing.blogspot.com/2008/03/babar-rrius.html

6a, que catxondo Ferran!!! :P


Dalt del cap hi ha un casquet de spit M10, si portes cargol i plaqueta pots muntar un top rope...

A tibar-li!

JAUME ORS dijo...

... ei si senyor Mohawk !!! ... ara jà se de dos frikis que han pujat per l´elefant. Espero jo també pujar-lo algún día !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)