domingo, 26 de septiembre de 2010

VISITA A SAVASSONA (OSONA)


Situació i accessos
L´Espai Natural Guilleries-Savassona té una extensió de 8.300 ha i es troba situat a la comarca d´Osona. Contacta amb el Collsacabra pel Nord, amb la plana de Vic per ponent, amb els contraforts del Montseny pel Sud i amb la comarca de la Selva per orient. Comprèn dos espais naturals inclosos en el PEIN: les Guilleries i Savassona que tenen la particularitat de trobar-se en la zona de transició de dues regions: el sistema transversal i el mediterrani.



(VIDEO RESUM)







(Vistes de la esglesia de S. Feliuet)






Diumenge ... agafem a les nenes i aprofitem aquesta fantàstica excursió, fàcil d´aproximació i en un entorn privilegiat per aprofitar a més a més, coneixer aquesta zona de bloc i escalada esportiva.



(la Samba i la claudia)



Ens dirigim a terres noves, direcció Vic i tot seguit agafem l´eix transversal direcció Girona per sortir a Roda de Ter. Allà ... direcció la població de Tabernoles.


Comença la nostra excursió, deixem el cotxe i en poc menys de 10 minuts arrivem a la esplanada principal. Allà trobem blocs ... de mesures descomunals, estétics i d´una arenisca envejable per tot escalador !!!! Gaudim de tots ells i ens enfilem cap a la Ermita de S. Feliuet amb unes vistes, de debó ... que sorprenen a tots aquells que s´enfilen a ella.



M'agradaria demanar-vos  que no deixeu entrar el gos a les basses que hi ha al costat de l'hermita de Sant Feliuet ja que contenen uns micro ecosistèmes únics i fràgils als quals no els afavoreix en absolut la visita d'un gos. NOsaltres ho varem fer sense saver-ho ... ara vosaltres ja ho saveu !!!




(ermita de S. Feliuet)



Una vegada disfrutem de les vistes retornem pel darrera fins la esplanada principal i tot seguit anem a buscar el cotxe. Aprofitem i continuem una mica més per coneixer aquesta zona. Ens arribem fins a ... bé ... no se si és urbaniztació o poble ... es diu Fussimanya on també hi ha sectors d´escalada en bloc . Trobem un restaurant on farem un cafetó ... peró la sorpressa és quan entrem i veiem tota mena de fotos de gent amb renom ... Iniesta .. Luis Enrique ... Bisbal i tota mena d epersonatges de la presa rosa i esportiva. Vaja !!! ... segur que es menja bé !!!!


Tot seguit ens enfilem fins el parador de Vic i allà ... una altre vegada toca disfrutar del paisatge ... i aquesta vegada del embassament de Sau que està a la seva màxima capacitat. Molt bona senyal !!



(embassament de Sau)



(parador nacional de Vic o de Sau)


A viure la vida que son 4 dies !!!!

5 comentarios:

Alfredo dijo...

Como ya te dije tengo que volver al pantano de Sau..
Vaya pedazo de toxos
Muy bonito todo..

a no parar..cuidaros family

Joan Baraldes dijo...

Ei Jaume,

No conec aquesta zona i pel que dius i veig es mereix una visita !!

salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

...val la pena visitar aquest indret encare que no sigui per escalar ... realment maco !!! Animeu-vos !!!

Anónimo dijo...

Hola companys,

M'alegro que us agradés tant Savassona i ho disfrutéssiu, és preciós.

M'agradaria demanar-vos però que no deixeu entrar el gos a les basses que hi ha al costat de l'hermita de Sant Feliuet ja que contenen uns micro ecosistèmes únics i fràgils als quals no els afavoreix en absolut la visita d'un gos.

Moltes gràcies per a la vostra comprensió!

Pau

JAUME ORS dijo...

Gràcies Pau per l´avis, ho tindrem en conte per la propera vegada i faré un comentari a la piada per aquelles persones amb gossos que visitin la zona ... tant increíble que és !!! Tots tenim que posar el nostre granet de sorra. Gràcies.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)