domingo, 26 de septiembre de 2010

VISITA A SAVASSONA (OSONA)


Situació i accessos
L´Espai Natural Guilleries-Savassona té una extensió de 8.300 ha i es troba situat a la comarca d´Osona. Contacta amb el Collsacabra pel Nord, amb la plana de Vic per ponent, amb els contraforts del Montseny pel Sud i amb la comarca de la Selva per orient. Comprèn dos espais naturals inclosos en el PEIN: les Guilleries i Savassona que tenen la particularitat de trobar-se en la zona de transició de dues regions: el sistema transversal i el mediterrani.(VIDEO RESUM)(Vistes de la esglesia de S. Feliuet)


Diumenge ... agafem a les nenes i aprofitem aquesta fantàstica excursió, fàcil d´aproximació i en un entorn privilegiat per aprofitar a més a més, coneixer aquesta zona de bloc i escalada esportiva.(la Samba i la claudia)Ens dirigim a terres noves, direcció Vic i tot seguit agafem l´eix transversal direcció Girona per sortir a Roda de Ter. Allà ... direcció la població de Tabernoles.


Comença la nostra excursió, deixem el cotxe i en poc menys de 10 minuts arrivem a la esplanada principal. Allà trobem blocs ... de mesures descomunals, estétics i d´una arenisca envejable per tot escalador !!!! Gaudim de tots ells i ens enfilem cap a la Ermita de S. Feliuet amb unes vistes, de debó ... que sorprenen a tots aquells que s´enfilen a ella.M'agradaria demanar-vos  que no deixeu entrar el gos a les basses que hi ha al costat de l'hermita de Sant Feliuet ja que contenen uns micro ecosistèmes únics i fràgils als quals no els afavoreix en absolut la visita d'un gos. NOsaltres ho varem fer sense saver-ho ... ara vosaltres ja ho saveu !!!
(ermita de S. Feliuet)Una vegada disfrutem de les vistes retornem pel darrera fins la esplanada principal i tot seguit anem a buscar el cotxe. Aprofitem i continuem una mica més per coneixer aquesta zona. Ens arribem fins a ... bé ... no se si és urbaniztació o poble ... es diu Fussimanya on també hi ha sectors d´escalada en bloc . Trobem un restaurant on farem un cafetó ... peró la sorpressa és quan entrem i veiem tota mena de fotos de gent amb renom ... Iniesta .. Luis Enrique ... Bisbal i tota mena d epersonatges de la presa rosa i esportiva. Vaja !!! ... segur que es menja bé !!!!


Tot seguit ens enfilem fins el parador de Vic i allà ... una altre vegada toca disfrutar del paisatge ... i aquesta vegada del embassament de Sau que està a la seva màxima capacitat. Molt bona senyal !!(embassament de Sau)(parador nacional de Vic o de Sau)


A viure la vida que son 4 dies !!!!

5 comentarios:

Alfredo dijo...

Como ya te dije tengo que volver al pantano de Sau..
Vaya pedazo de toxos
Muy bonito todo..

a no parar..cuidaros family

Joan Baraldes dijo...

Ei Jaume,

No conec aquesta zona i pel que dius i veig es mereix una visita !!

salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

...val la pena visitar aquest indret encare que no sigui per escalar ... realment maco !!! Animeu-vos !!!

Anónimo dijo...

Hola companys,

M'alegro que us agradés tant Savassona i ho disfrutéssiu, és preciós.

M'agradaria demanar-vos però que no deixeu entrar el gos a les basses que hi ha al costat de l'hermita de Sant Feliuet ja que contenen uns micro ecosistèmes únics i fràgils als quals no els afavoreix en absolut la visita d'un gos.

Moltes gràcies per a la vostra comprensió!

Pau

JAUME ORS dijo...

Gràcies Pau per l´avis, ho tindrem en conte per la propera vegada i faré un comentari a la piada per aquelles persones amb gossos que visitin la zona ... tant increíble que és !!! Tots tenim que posar el nostre granet de sorra. Gràcies.