jueves, 29 de agosto de 2013

PONT D´ESPAGNE (CAUTERETS, FRANÇA)



Aquest raconet del pirienu Francés és una autèntica meravella, i mireu que hi ha raconets macos per tot arreu però és que aquí ... l´aigua agafa un protagonisme per sobre de tot la resta !!!


(VIDEO RESUM)

Fem nit al parking de la entrada del parc, tot i que a l´endamà ens cridan la atenció que no es pot fer nit ... ens perdonan la multa de 200 i pico euros ... gràcies !!!


A l´endama ens aixequem amb una boira força tupida i un fred que deunidó per ser el més d´agost ... uns 8 graus ... uffff !!!





Comencem a caminar i l´espectacle és present a tot arreu on miras, aigua i més aigua, salts per tot arreu, i el color verd predomina per tots costats. Prenem un camí que ens dura a una mena de prat on grans blocs de granits son present per tot arreu. 







Aqui trobem un parells de sector d´escalada i com no per fer boulder en un granit inmillorable ... potser algun día ens deixarem caure amb els peus de gat, segur.





Ara decidim fer la excursió fins el llac de Gaube, però no ens deixen accdir per la pista principal amb els nostres gosso. Només tenim la opcció de pujar amb telecadira ... encare que dubtem al final preguntem si es pot pujar amb els gossos i no ens posen cap problema o sigui que ... a la aventura !!!






Una vegada baixem del telecadira ... en 15 minuts arrivem a peu del llac de Gaube, tot un expectable de llum i aigua, de la neu i el verd, una lluminositat increíble ... això és tocar el cel !!!













Disfrutem de l´entonr per acabar la jornada amb un somriure, ha sigut una día d´aquells que no t´esperes, que et sorpren tot allò que has vist i marxes ... feliç.


LAC DE GAUBE
(CAUTERETS)

El lago de Gaube 1725 m y 18.4ha, al pie del Vignemale (3298m) es famoso para su lugar y su facilidad de acceso, el GR10 confina la orilla izquierda en dirección del refugio de las Oulettes de Gaube. Accesible en 1h de marcha a través de pinos o por telesilla (subida 270 m).
De una profundidad de 40m, de una superficie de 19ha y de más 2 km de riberas, su relleno es activo y el delta de este lago situado a la desembocadura del torrente principal está cargado de aluviones glaciales. Hay truchas fario, salvelinos o salvelinos alpinos y cristivomers que son a veces de bello tamaño, algunos piscardos.

El lago de Gaube investigación por Delebecque y Ludovic Gaurier "Su cama es enteramente granítica y sobre los bordes aplastan las avalanchas que implican rocas, troncos de árboles y ruinas vegetales." Cuando estas avalanchas caen en la primavera sobre una superficie aún congelada, forman un cono de deyección que puede avanzarse más a 50 m de la orilla, las rocas implicadas con la nieve caen verticalmente en el fondo cuando el lago descongela y resulta un morrena bajo lacustre que forma un cordón litoral, paralelo a la orilla, aislante del resto del lago el lavabo creado" 

Macizo: Vignemale 3298m. Salida : Parking de pago del Pont d'Espagne (1460m). Excursión : Subida 0h 50 - El lago de Gaube es accesible desde el Puente de España, se se accede a través de un espléndido bosque de abetos y pinos por una senda (subida 1:00 alrededor) o por un telesilla (subida 270 m). El GR10 confina la orilla izquierda en dirección del refugio del Oulettes de Gaube.



1 comentario:

Joan Baraldes dijo...

Bona passejada Jaume.
Molts records

Salut i a escalar

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)