viernes, 10 de abril de 2009

LES CALANQUES (FRANÇA)



Aquesta setmana Santa hem decidit anar tota la colla del GEAMM a "Les Calanques", al costat mateix de Marseilla (França). Alló és el paradis dels escaladors, dins un entron il.lídic, a tocar del mar Mediterrani. La grandàira del llóc, la fascinació de les seves plaques i aguelles, la roca calcàrea de color blanc intens devant mateix del mar ... i el color blau del mediterrani sedueixen a tot aquell que s´acosta, tan si és escalador com no. "Les Calanques ofereix vies a mida de tothom. Ara només tocar disfrutar !!!!








(VIDEO INTRODUCCIÓ)



Hem fet el "Camp Base" a la població veina de "La Ciotat", al càmping "Les Oliviers" a uns 20 minuts de Marseilla. Tenim 3 sectors a tocar de nosaltres. Jo només tindré la sort d´estar fins Dissabte però segur que seràn dos dies ben aprofitats.












Divendres. S´aixeca un día fantàstic. Ens apropem a la població de Morguiou, fins la universitat de Luminy. Allà serà punt de sortida per anar a tocar les parets de la "Candelle" i "La Grande Candelle" on tenim dues vies per repartir-nos entre tots, la "Civa" (5C+, 200 mtes) i la "Le Temple" (5c+, 200 mtrs). Altres company aniran a fer la "Arete de Marseille" (V+, 170 mts) amb un pas increíble on s´ha de saltar a la paret del devant !!!






Primera lliço del día, la meva cordada una vegada arriva a la 1ª reunió decideix no tirar endavant dons part de la cordada a patit considerablement per asolir la primera reuinió. Parlem i ... la decisió de no tirar endavant, tot el contrari el que pugui semblar ens ompla de ... unes emocions increíbles i apunt estem de deixar anar alguna llagrimeta. Continuar hagués sigut un mala decisió. Avuí hem aprés moltíssim.
Els nostres company segueixen amunt ... però també més adalt segueixen les mateixes decisions, uns més amunt que altres.

De mentre nosaltres decidim acabar el día fent una mica d´esportiva fent "les Regretes". Una vía maquíssima de 5c+ (fins i tot un pel més) que ens fa disfrutar a tope.




Ha sigut una jornada fantàstica per ser la primera jornada ara toca explicar totes les anecdotes.




Dissabte. S´aixeca el día un pel tapadet, de fet, la nit ha plogut, però sembla que el día es pot aguantar. Ens dirigim aquesta vegada direcció Marseilla, i després a la població pesquera de Sormiou enfonsada dins una cala molt verge, esquitxada per unes quantes edificacions. Hem escollit aquest sector dons la aproximació es curta fins les parets, d´aquesta manera en cas de pluja la retirada serà més ràpida. Triem el sector "Coco, Coqueluche" i ens repartir les dues vies escollides en dos grups. Sorpresa !!! Al tercer llarg, el temps no perdona i ens regala ... si perque fins i tot és una situació que aprenem ... ens regala un xàfac increíble ... això si ... avui descubrim que plovent es pot escalar. Després de posar-nos a prova ... el temps decideix posar la seva cara més maca i torna a sortir el sol. Noves sensacions i la adrenalina a tope. Al arrivar al cim ... una festa !!! Hem fet el cim ... jo i la meva cordada hem fet el cim !!!



Després de destrepar tota la paret marxem tots plegat a fer un petít àpat ... dons l´Adrien, la Marta, la Ana i jo marxarem al camping dons ens tocar fer el retorn a casa nostre. Ens queden 6 hores de trajaecta. Potser sembla un tute de viatge per escalar 2 díes ... però us aseguro que ben bé que val la pena !!!







Els nostres companys disfrutaràn fins dilluns d´aquest indret tan meravellós !!!















1 comentario:

Unknown dijo...

Ole ! Una vegada més ens has sorprès amb la teva traça en videomuntatges, quin crack! i moltes gràcies. A veure si em poso les piles i també escric una piadeta de Calanques... Per cert el blog del GEAMM s'em bloqueja i no hi ha manera.
Fins la pròxima escalada, segur ben aviat.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)