domingo, 21 de febrero de 2010

MONTSERRAT, GORRO FRIGI (Òpera prima, 165 mts, 6a)






Avui Diumenge toca doble activitat en una. PRIMER celebrar l´aniversari d´en Bladé i SEGONA per descomtat escalar i ho farem tot en una.

(VIDEO RESUM)

Dons això com és l´aniversari d´en Bladé li hem preparat una de bona. L ´Ana ha quedat amb ell a Monistrol sense saver que tots anirem a fer-li una sorpresa. Una vegada allà anirem tots plegats al Gorro Frigi a escalar junts i adalt li farem un pastiset ... això si sempre que el temps ho permeti i últimament no ho permet gaire però nosaltres tot haver-hi predicció de pluja ningú ens tira enrera.






(VIDEO ANIVERSARI)
La sorpresa ... genial (podeu veure el video) i tot seguit després d´esmorzar anem al Gorro Frigi a disfrutar de les seves vies.







Jo i la Esther farem la "Òpera prima". La última vegada que vaig escalar amb la Esther ara farà un any a Calànques. Aquella vegada varem tenir que abandonar la via i avui ... ja veurem dons els temps empitjora.
La resta del grup comencen a pujar i nosaltres també. Fa fred, potser estem als 0 graus i el cel amanaçadors. La roca està freda de debó. Començo jo a fer el primer llarg i al darrera la Esther ... però esta patint de mans dons fà molt de fred ... tant fred que quan arrivem a la tercera reunió comencen a caure els primers flocs de neu. Abandonem ???? Per moment tornem a estar amb la mateixa situació que a Calanques però ... ens tornem a mirar com ara fà un any, amb el riure a la cara i ... decidim abandonar ... i la resta de cordades també. Lo positiu ... que queda pendent de fer dons és una via disfrutona ... llàstima dons ens quedaven dos llargs i prometia.




Una vegada a peu de vies, ens reunim tots i .... sorpresa per en Bladé ... pastiset d´aniversari ... i tot seguit sota una pluja que va fent la seva ens anem a Monistrol a acabar la jornada amb un bon tiberi.
Una altre jornada ... inolvidable !!!
MONTSERRAT, GORRO FRIGI
Via Opera prima, 140 mts, 6a



APROXIMACIÓ: Del montsetir agafem el camí direcció Sant Jeroni pel pas dels francesos, una vegada arrivem al trecant de S. Benet (a mà dreta) tot seguit agafarem la drassera de mà esquerra que ens durà directament a Gorros. Una vegada arrivem al camí principal ens dirigim direcció dreta al Gorro frigi. Una vegada a peu del Gorro ens enfilarem per la canal que separa el Gorro i la Magdalena superior. La via comença uns 10/15 metres amunt i com a referencia dos parabolts de color groc.
ITINERARI: (165 mts, 6a) L1 (25 mts, 4c). El primer llarg comença amb dos parabolts només començar amb tendencia a la dreta per tot seguit enfilar-se recte amunt. Excepte la sortida un pel sobadeta la resta del llarg bona pedra i per sobre de tot molt ben asegurada com a tota la via. L2 (20 mts, 4b). Només sortir guanyem un petita panxa per la seva esquerra per anant guanyant alçada recta amunt. Molt disfruton. L3 (25 mts, 5c). També, només sortir superem una petita panxa molt ben asegurada per la seva esquerra i tot seguit recta amunt. Aquest llarg és supermaco i comencem a guanyar alçada. En tot moment les xapes al seu lloc. L4 (25 mts, 6a) Vaja, aquí nosaltres varem tindre que abandonar dons ens va començar a nevar i a ploure però per les resenyes el pas clau també està a la sortida i visulament estava superbé asegurada. L5 (45 mts, 5b) Aquest llarg té ser curiós dons és una escalada amb diedre.
DESCENS: Per la via normal equipada com a Ferrata. Tota la via esta equipada per rapel.lar.

2 comentarios:

Joan Baraldes dijo...

Jaume, aquest temps ens està jugant males passades a tots, per sort la via continuarà espenat-nos.

salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

Tens raó Joan ... les muntanyes mai es mouen de llóc i una bona retirada a temps és un trionf !!!
Records.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)