sábado, 3 de septiembre de 2022

EMBASSAMENT DE SAU ... SEQUERA EXTREMA 2022... la imatge que mai voldriem veure però que és la actualitat en aquest estiu del 2022, on estem patint una sequera extrema al país, però a nivell global està sent l´any on el canvi climàtic s´esta fent molt present. CAminar ... direcció la esglesía que normalment hauría d´estar soterrada sota l´aigua ... és el que em fet aquest cap de setmana de celebracions dels 60 anys de la meva Germana.

De fet ... aquestes imatges s´han fet tan virals últimament que fins i tot per poder accedir ... s´ha de fer una reserva previa, imagineu-vos !!!

Dons dit i fet ... aprofitant que tenim un cap de setmana per Rupit, ens deixem caure a veure aquesta imatge per tot seguit ... agafar la pista que ens durà cap al salt de Sallent i d´aquí ... cap al nostre estimat Rupit !!!!


(VIDEO RESUM)


Es tal la sequera que poden arribar a pasar coses com aquestes:

 El descens en el nivell de les aigües al pantà de Sau, a la comarca barcelonina d’Osona, a causa de la sequera ha permès trobar un capitell romànic, probablement pertanyent al monestir benedictí de Sant Pere de Casserres. Fonts del cos dels Agents Rurals de la Generalitat han explicat aquest dissabte a Efe que la peça va ser trobada fora de l’aigua per un veí de la zona que caminava pel paratge.

El ciutadà va alertar de la troballa a l’adonar-se del probable interès arqueològic que comportava. Després de rebre l’avís, els Agents Rurals van inspeccionar el vestigi.El descens del nivell de les aigües al pantà de Sau, a la comarca d’Osona, ha permès trobar un capitell romànic, probablement del monestir benedictí de Sant Pere de Casserres.

El descens del nivell de les aigües al pantà de Sau, a la comarca d’Osona, ha permès trobar un capitell romànic, probablement del monestir benedictí de Sant Pere de Casserres.

Fonts del cos dels Agents Rurals de la Generalitat han informat aquest dissabte que el capitell va ser trobat fora de l’aigua per un veí d’Osona que caminava per la zona

El descens del nivell de les aigües al pantà de Sau, a la comarca d’Osona, ha permès trobar un capitell romànic, probablement del monestir benedictí de Sant Pere de Casserres.

Fonts del cos dels Agents Rurals de la Generalitat han informat aquest dissabte que el capitell va ser trobat fora de l’aigua per un veí d’Osona que caminava per la zonaSituat als termes municipal de Vilanova de Sau, les Masies de Roda, Tavertet i l'Esquirol, l'embassament de la Sau es va inaugurar l'any 1963 i té una capacitat de 165,56 hm³. Els seus usos són la regulació d’avingudes, l'abastament, l'aprofitament hidroelèctric, el reg i les activitats recreatives.


 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)