lunes, 15 de febrero de 2010

MONTSERRAT, SOL SOLET (150 mts, IV+)



Aquest dilluns fà molt de fred ... i el mès lògic és quedar-se a casa al sofa mirant una bona película de video ... però escalar tira de debó i encare que les condicions siguin adverses les ganes estan per damunt de lo lògic. Lo lògic hagues sigut quedar-se a casa i lo ilogic hagues sigut anar a escalar. Però al GEAMM lo ilògic és lo lògic ... meu entes ???


(VIDEO RESUM)



Arrivem al Bruc ... son les 9 del matí i el termòmetre marca ... no arriva al grau positiu ... i a sobre el sol no ens acompanya. Som en Bladé, en JOse, la Montse, l´Ana, la Carla i en Jaume.
El día no permet fer gaires plans i la opcció més lògica o ... ilògica ... és fer alguna via fàcil on els nostres dits no peteixin de debó. Entre d´altres opcions guanya Can Jorba i les vies ... "Sol solet" i la "Escabrini escapullini". Som-hi !!!

Per la ocasió ... tindré com a companya de cordada a la Montse ... la veritat és que amb els anys que ja fa que ens coneixem serà la primera vegada que compartirem via ... i hem fa moltíssima il.lusió dons la Montse per a mi és especial i d´això farà que sigui un día especial ... gràcies Montse !!!






Deixem el cotxe al parkin de Can Jorba i una vegada un petit escalfament a base de rialles i ballaruques ens enfilem direcció a la Miranda de Can Jorba on tenim situades les vies. La aproximació ens serveix per deixar enrera una mica el fred que no vol dir que no hi sigui present.





Una vegada arrivem a peu de la ferrat del "Joc de l´Oca" ja ens situem a peu de vies, totes dues bessones, una al costa de l´altre. Allà decidim les cordades i dues faran la Sol solet i una altre la Escabrini ... para los dos machos ... en Jose i en Bladé !!!










Un llarg darrera un altre, anem guanyant metres a la paret i sobre tot anem guanyant escalfor al nostre cos dins un paratge fantàstic com el de MOntserrat on cada escalada és diferent i les sensacions sempre plenes satisfacció.






Avui ... una altre vegada ens hem sentit més GEAMM que mai , i ni les baixes temperatures han pogut aturar les nostres ganes per ... ESCALAR !!!!




MONTSERRAT "MIRANDA DE CAN JORBA"
Via "Sol solet, 150 mts, IV+"











SITUACIÓ: Montserrat, Can Jorba.
ACCÉS: Arrivarem al parkin de Can Jorba através de la urbanització "Bruc residencial". Una vegada deixem el cotxe ens dirigim directa a les parets i una vegada adalt a mà dreta fins arrivar al Joc de l´Oca (marques de color groc). Les vies estan situades a mà esquerra just on comença la canal.
ITINERARI: L1 (IV+ - 30 metres) Sortirem directes entre les alzines fins arrivar a la primera xapa un pel lluny i degut a que està un pel sobadeta és el pas més xungo del primer llarg. Un cop assegurats, seguirem amb lleugera tendència cap a l'esquerra fins arrivar a la primera reunió. L2 (IV – 20 metres) Sortirem recte amunt disfrutant de placa fins arrivar a una reunió que val la pena fer-la encare que es podría enllaçar amb l´altre llarg. L3 (IV – 30 metres) Bonic llarg on disfrutarem jà de l´alçada i de les increíbles vistes. Sortim de la reunió amb lleugera tendència cap a la dreta superant trams verticals amb molt bona roca, per finalment desviar-se novament cap a l'esquerra a buscar la Reunió. L4 (IV+ - 25 metres) Sortirem de la reunió i tot seguit un flanquig a mà dreta entre savines. Tot seguit, sortirem cap a un diedre que sobrepassarem per situar-nos a la placa dreta del mateix, per situarnos en una fantàstica placa i una vegada acabada aquesta ens tornem a situar al diedre i sortint més a l’esquerra arribarem a la Reunió. L5 (IV – 25 metres) Sortim recte amunt fins a la base d’un sostre, que guanyarem per l'esquerra. Un cop superat el sostre, no hem de seguir pujant amunt, sinó que hem d’anar flanquejant cap a la dreta a buscar la reunió.
DESCENS: Rapelant desde la última reunió farem el primer ràpel volat i ens saltarem la penúltima reunió. El seguent ràpel aprifarem la via escabrini per anar rapelant fins arrivar a peu de vias.

3 comentarios:

Montse dijo...

Ohhhhh... Jaume, tú sí que ets especial... I molt ben parit!!! El fred d'aquell dia no és res comparable amb el caliu que transmets com a company de cordada i bon amic! un petonet i bona piada! fins demà! ;)

PGB dijo...

Quina macroescalada ;)

Percert, no treballeu els dilluns o que? Que raro que tanta gent tingui festa un dilluns per nar a trepar! :D

JAUME ORS dijo...

... això son aquest profesors que viuen molt bé i sempre estan de festa !!!! Abraçades.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)