domingo, 26 de febrero de 2012

Refugis del camp d'aviació de la guerra civil a Cardedeu

Avui sortim a ver una volta per un llóc maco, una ruta clàsica on la gent de Cardedeu es deixa perdre per relaxar-se una miqueta, uns corren, altres xerran, els gossos, els nenes, bicicletes, tots ells disfrutent d´aquest indret.





Avui sortim amb les nenes acompanyats de la Judd ... un "SABUESO ESPAÑOL" que varem recollir precisament el 31 de desembre a Osca quan anavem a celebrar el cap d´any. Porta amb nosaltres dos mesos i és ... increíble. Penseu que posiblement aquesta gossa caçadora va ser abandonada. Tot i al principi ser un nervi i ... no fer gaire cas ara jà és una altre cosa. Carinyosa, juganera jà pots anar amb ella a tot arreu. Si algú vol adoptar-la que es posi en contatcte amb VILANIMAL ... us agraïrem !!!




Bé ... la sortideta cal destacar que tot aquest terreny havia sigut un camp d´aviació a la guerra civil i podem trobar refugis aeris ... val la pena fer la visita. L¨entorn ... molt maco, cavalls, bones vistes al Monseny i a la serralada litoral .








REFUGIS DEL CAMP D´AVIACIÓ DE LA GUERRA CIVIL A CARDEDEU
El camp d'aviació de Cardedeu es construí la primavera de 1938, a cavall dels termes de Cardedeu, Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor, al nord de la carretera de Cardedeu a Llinars, amb una petita zona de serveis, al sud d'aquesta carretera. El comandament i la caserna, amb part del personal, s'ubicaren en les masies de Can Morató i Can Jofre. També hi havia l'observatori i disposava de telèfon, teègraf i estació de comunicacions per ràdio.Les obres consistiren, principalment, en explanacions fetes amb molt pocs mitjans i sense cap pavimentació.Les construccions es limitaren e uns pous d'extracciño d'aigua, alguna caseta auxiliar i, sobretot una xarxa de nou petits refugis perimetrals, amb capacitat per a unes 15 persones, camuflats en els boscos que envoltaven el camp, i que completaven un refugi gran, construït al costat de can Jofre, amb doble entrada i capacitat per a unes 130 persones. Només el gran estava pensat per resistir atacs de bombes:els altres eren contra metrallaments

SITUACIÓ: CARDEDEU
ITINERARI: Sortim del final del carrer Avinguda dels països Catalans on podem aparcar el cotxe. Desde aquí fem servir el mapa, podem començar cap a esquerra o dreta ... tant se dona. Aquesta volta es pot fer en uns 30 minuts, i no hi ha desnivell. A disfrutar !!!
Powered by Wikiloc

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)