domingo, 4 de junio de 2023

LA MUNTANYA DE SAL DE CARDONA I EL SEU CASTELL



... marxem cap Cardona a visitar la Muntanya de Sal i com no, el Castell de CArdona, dues visites que estan molt lligades al llarg de la història de CArdona.
Les mines de Sal son stota una meravella ... dons és un fenòmen natural únic al món dons només arribar ens trobem amb els seus 120 mts que .... son la punta d´un gegantí diapir i per sota d´ell ... 2000 metres de profunditat !!!
Arribem amb un autocar plataforma que surt desde el centre de interpretació i ... unavegada allà, caminem en un paissatge que no estem gaire acostumats ... contrastos ... a la dreta una montanya gegantina de residuos i al davant ... la montaña de sal ... el blanc és el que predomina, podría sembla que estem davant d´un glaciar però no és aixi !!!
Entrem i 86 metres per gaudir de l´espectacle de formes i textures ... estalactites, estalagmite .. formes sinuoses ... 


(video resum)



Aquestes mines varen estar actives dels anys 1929 fins els 1990 quan varen tancar portes a la producció.  A fora també podrem disfrutar de les intstal.lacions exteriors, dels seus pous, els audiovisuals, botigues amb objetes fets amb la sal de la mina ... 

Despres de dinar continuem la visita cap al Castell de CArdona dons ... els dos espais tenen un lligam molt fort. Aquest imponent Castell es va contruir fa 2100 anys i durant la edat mitjana varen viure els SEnyor de Cardona, que eren els propietaris de la mina de sal. Cal destacar la col.legiata de Sant Vicenç, una meravella de romànic llombar català. Val molt la pena fer la visita guiada per no perdre´s cap anècdota d´aquest castell ... 1.30 minuts de relats que et faràn ... transportar-te als altres temps !!

































 


No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)