domingo, 14 de septiembre de 2008

VF OLMO-ULQUIZAR


"... i tot arrivant adalt comença a "tronar" i a caure les primeres gotes. Montem "cagan llets" els ràpels per abandonar aquell indret !!"

Aquesta via ferrat està situada aprop del congos de Montrebei. Enmig d´un paratge força salvatge, recorre una riera superant part de les seves cascades.

Diumenge. Ens llevem molt d´hora, a les 6 del matí dons tenim una bona tirada de kilòmetres fins la nostra ferrata. Les dues hores de trajecte segur que hi son. El nostre destí serà el parking de "Mare de déu de la Pertusa", punt de sortida per fer el recomenat congost de Montrebei i també l´altre "ferrata de la Pertusa", que si tenim ganes i el temps ho permet la farem.
Una vegada hem aparcat el cotxe, amb forces dificultats dons sembla que hi ha forces excursionistes, ens posem en marxa. Direcció al congost als 10 minuts agafem un camí a la dreta ben senyalitzat que ens indica "olmo-ulquizar". Deixem enrere una construcció en ruines fins que arrivem a l´inici de la Ferrata. Creuem el riu i ens en




filem amb l´ajuda de cadenes. Creuem un tram de grans blocs fins arrivar a la primera cascada anomenada "Silvia". La superem i tot plegat afafem un corriol fins arrivar a la "feixa del ciclista", lloc força curiós, semblant a una baume. Tornem a vaixar al riu fins arrivar a la cascada "

Federica". Llàstima que no vaixa gaire aigua (per no dir gens) perque la imatge és força bonica.

Tinc a la Merijou enganxada als esglaons de colors taronjes, que normalment son de ferro i ... foto!! Tot seguit continuem a mà dreta per fer un tram bastant encaixonat equipat amb esglaons i superant aquest últim tram arribem al "bidonet amb el llibre de registres". Cloenda de ferrata.
... però aix`no s´acabat. Tot plegat comença a

tronar i a caure les primeres gotes. Estem ficats dins d´un barranc i plé de ferro per tot arreu. Agafem la corda i comencem a montar un ràpel darrere l´altre, dons aquesta ferrata està ben equipada per fer el retorn rapelant. Quan ja som al camí de cop i volta el temps fa un canvi i torna la bonança.
Que fem? Dons ja que la tenim al costat marxem a enllaçar amb la "Ferrata de la Pertusa".
Som-hi !!





FERRATA OLMO-ULQUIZAR
SITUACIÓ: Corça (Montser d´Ares, Lleida)
DIFICULTAT: Mitjana DESNIVELL: 300 mts.
HORARI TOTAL: 3 hores
MATERIAL: Equip ferrata + corda 60 mts.
EQUIPAMENT: Cadenes i esglaons.
A DESTACAR: Equipament peculiar (esglaons taronjas) i l´entorn.
A VISITAR: Congost de Monrebei i Pantà de Canelles.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)