sábado, 27 de septiembre de 2008

VF DE LA TRONA




"La travessa amb tota la colla va ser un dels moments més divertis de tota la ferrata"


DESCRIPCIÓ: Aprofitem el cap de setmana que estem pasan el grup de CECD10 (Centre Excursionita de Cardedeu) a la zona de la Mussara per fer una mica d´activitats com anar a escalar, caminar, visitar l´Avenç de la Febró i també com no aquesta ferrata, curta pero intensa, ideal per iniciar-se en aquest fantàstic món.








(VIDEO INTRODUCCIÓ)



Situada molt a la vora del poble abandonat de la Mussara on estem instal.lats, aquesta ferrata és de caracter esportiva, que recorre la pared de la Cova dels Carlins.




Mas de Joan Pou

SITUACIÓ: La Mussara (Tarragona).

ACCÉS: Desde Reus ens dirigim per la T-704 a Maspujols, continuem direcció l’Aleixar y desde Vilaplana pujarem cap als repetidors de televisió. Deixem a la nostre dreta el creuament cap a Mont-ral i a l´alçada del kilòmetre 20 de la carretera T-704 trobarem a la nostre esquerra el Mas de Joan Pau, on podrem deixar el cotxe.

Sortim a les 10 del matí i en pocs menys de 15 minuts estem al parkin just al costat del Mas de Joan Pou (en ruines) de la carretera de La Mussara a Montral.


VIDEO: APROXIMACIÓ A LA FERRATA



APROXIMACIÓ: (20 minuts).Una vegada situem els cotxes tota la colla ens equipem amb el material corresponen. Sortim a la carretera i en poc menys de 30 metres agafem una petita pista a mà esquerra. Una vegada hem baixat, pasem una cadena, un petit cultiu i després un camí a la esquerra marcada amb pedres. Amb força baixada deixem un camí a la esquerra que marca la Cova dels Carlins i seguirem baixan fins arrivar al barranc de l Encens. tot seguit remontem el barranc fins arrivar a peu de via.


VIDEO: INICI DE LA VIA FERRATA




Ara és hora de començar !!! Expliquem una mica la técnica i som-hi.





ITIENRARI: (45 minuts). Comença per un tram vertical, curt per a continuació fer un flanqueig a mà esquerra ben equipat però fen servir preses naturals. Pasem per un gran desplom per continuar flanquejan fins arrivar a un tram on haurem de baixar. Aquí hi ha la posibilitat d´abandonar en el cas de que no és vulgui continuar fen el ràpel. Això si, avans tenim la posibilitat de visitar la Cova del Carlins.




Ràpel de 10 metres


Tot seguit fem el muntatge del ràpel amb una reunió ben equipada i fem el descens d´uns 10 metres.

Pont de 3 metres

A continuació creuem un petit pont de 3 metres per continuar per una placa vertical fins arrivar al final de via.




Placa final de via

VIDEO: PLACA I RÀPEL 10 METRES

RETORN: (15 minuts). Prova aconseguida !!! Ara només és questió d´agafar el camí ascendent que ens portarà fins els cotxes. Fem un petit àpat, les begudestes i ... marxem !!!










FERRATA LA TRONA
SITUACIÓ: La Mussara (Tarragona)
DIFICULTAT: Mitjana/Alta DESNIVELL: 30 metres.
HORARI TOTAL: 1 hora 15 minuts.
MATERIAL: Kit ferrata i corda per rapel.lar.
EQUPAMENT: Esglaons, passamans, pont i ràpel.
A DESTACAR: Bona ferrata per iniciar-se
A VISITAR: Serra de Prades
OBSERVACIONS:



No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)