martes, 12 de octubre de 2010

ALQUEZAR (RUTA DE LAS PASARELAS SOBRE EL RIO VERO)




Aquest camí equipat ... posiblement serà força criticat pel impacte medioambiental que suposa la gran cantitat de ferralla que s´ha utilitzat en un medi tant privilegiat (segur que ho pensarant molts escaladors que son acusats de posar una tirada de parabolts en una linea d´escalada) però gràcies aquesta instal.lació dona la posbilitat de coneixer aquest racó tant espectacular a tota mena de gent . Queda oberta la critica.


(VIDEO RESUM)


Deixant de banda tot aixó ... cal dir que la ruta mereix la pena visitar-la. Pel fet de coneixer la població de ALQUEZAR, un poble medieval penjat a sobre del canyo del riu Vero i en un entorn de parets, barrancs, coves ... vaja ... una barreja espectacular !!!!


La ruta comença desde la plaça major d´Alquezar i deseguida trobem l´indicador de les pasarel.les. Una vegada comencem ens endinsem dins el barranc de la fuenta i comencem a baixar gràcies a tota mena de pasarel.les direcció el riu Vero. En tot moment disfrutem de les increíbles parets ... l´autentic paradís dels escaladors.










La vegetacíó és força abundant adaptada a la força humitats d´aquest indret.





Una vegada arrivem al riu Vero, ens desviem a mà esquerra per visitar la "cova picomartillo" ... de veritat que val la pena visitar aquesta meravella ... vuere la corrent de l´aigua com s´ha anat menjant literalment la muntanya !!!








Disfrutem del llóc ... i tornem enrera per continuar per les pasarel.les sobre el riu Vero. És una autentica obre d´art de la naturalesa, els colors, les franjes, la pedra ... i la obra de l´home ... la pasarel.la. Bé ... tot el conjunt és maco de debó.










Una vegada ens enfilem i recorrem la pasarel.la arrivem a un colze del riu on ens trobem amb unes figueres enormes on les seves arrels semblen tretes d´un conte.



Continuem i tornem a pendre un altre tram de pasarel.les fins arrivar a l´antiga central electrica amb un salt d´aigua força maco.








Una vegada deixem enrera aquest tram trobem un camí a mà dreta que abandona la ruta i que ens enfila al mirador de O`Vicon ... si es segueix recta es continua per un següent tram de pasarel.les. NOsaltres ... ens decantem per anar fins al mirador i disfrutar d´una de les parets més espectacular amb forces vies d´escalada.











RUTA DE LAS PASARELAS (ALQUEZAR)





Duración aproximada: 1 hora y media. Dificultad: fácil. Época: todo el año. Punto de partida: Plaza Mayor de la villa de Alquézar. Desnivel acumulado: 300 m. Recomendaciones: ir provistos de agua y de calzado adecuado.



La Ruta de las Pasarelas permite admirar la belleza del último tramo del cañón del río Vero. Es aquí donde se da una combinación perfecta entre la roca, el agua y la huella dejada por el hombre en su afán por aprovechar la fuerza de las aguas de este río. Las espectaculares pasarelas, que no ofrecen peligro alguno, permiten un primer acercamiento a este singular enclave natural de Alquézar.
El recorrido senderista parte de la Plaza Mayor de Alquézar. Debemos dirigirnos a la calle que lleva a la Colegiata y descender por la rampa de piedra existente en el primer desvío izquierdo. En este punto puede verse una indicación hacia las Pasarelas del Vero.
Pronto, encontramos las primeras pasarelas de madera que bajan encajonadas entre la Peña Castibián, a la izquierda, y los Muros de la Colegiata, a la derecha. Un total de siete tramos de pasarelas facilitan el descenso hasta el Vero. Durante el recorrido es posible disfrutar de la belleza del Barranco de la Fuente, caracterizado por sus numerosos covachos y una vegetación adaptada a la humedad y frescura propia de estas gargantas.
Al llegar al lecho del Vero, merece ser visitada la Cueva de Picamartillo, situada en la margen izquierda del río, frente a la desembocadura del Barrando de la Fuente. El camino prosigue río abajo, a través de una espectacular pasarela metálica instalada en la pared rocosa. Más tarde encontraremos la vieja presa y, tras recorrer un nuevo tramo de pasarelas metálicas, la antigua central hidroeléctrica de Alquézar. Una badina de un profundo azul turquesa invita al baño y al descanso.
Desde aquí, el camino se aparta del río para serpentear entre antiguos olivares hasta dar con el camino que lleva al pueblo de Alquézar. También se puede regresar directamente al casco urbano siguiendo el sendero que termina en el Mirador d´o Bicón.






No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)