domingo, 25 de abril de 2010

COLLFOFMIC - EL SUI



Aquest Diumenge decidim anar a fer una excursioneta als voltants del mOntseny i més concretament al Pla de la Calma ... un llóc on el temps pasa a segón terme i on les distancies prenen una mesura diferent a les que estem acostumats.



(VIDEO RESUM)





Aprofitem i anem amb els nostres "cuñaos" de Osca i donals-hi el plaer de coneixer aquest itinerari fàcil on podem disfrutar de magnifiques vistes de tot el Montseny ... pirineus i fins i tot de la serralada litoral.



Una vegada arrivem per la carretera de S. Maria de Palautordera fins al coll de Collformic, agafem la pista forestal que ens porta a la entrada del Pla de la Calma on podem deixar el cotxe i allà iniciem la nostra excursió dins un entorn privilegiat.












Agafem la pista principal direcció el Tagamanent i anem gaudin d´aquest paratge que en tot moment no sembla que puguis estar a alta muntanya dons estem a una alçada per sobre dels 1000 mettres sense cap mena de arbrat totalement desforestat. Fins arrivar al pic del Sui aproximadament unes dues hores d´una camí força planer i suau.





Una vegada arrivem al pic podem gaudir d´unes vistes de 360 graus fantàstiques ... desde el pirienu fins a la costa ... de punta a punta del territori català.







COLLFORMIC- EL SUI(1322 MTS)
(PARC NATURAL DEL MONTSENY)
SITUACIÓ: Parc Natural del Montseny
APROXIMACIÓ: Desde la població de S. Maria de Palutordera agafem la carretera direcció el Montseny fins arrivar al coll de Collformic on trobarem a mà esquerra un restaurant. D´allà surt una pista forestal direcció el Pla de la Calma, on deixarem el cotxe només arrivar a la primera esplanada.

ITINERARI: Deixem el cotxe i agafem la pista principal (GR) direcció el Tagamanent. Deixarem a mà esquerra una antiga edificació ara en runes ( (la teulena) fins arrivar a una cruilla. Recta direcció Tagamanent i a mà dreta direcció "Montseny". Nosaltres agafem a mà dreta direcció "Montseny". Pujem fins arrivar a una altre cruilla on trobem un retol identificació del Parc. Ens desviem pel camí de la dreta amb clara baixada direcció SW on a la poca estona trobem una barraca, la barraca d´en Ramon (Turó del Poliol). Tot seguit continuem recta i ja trobem una altre cruilla. Recta aniriam a la casa en runes de Vallfornes, però nosaltres agafem el camí de la dreta direcció jà al Sui. El camí es fa més estret fins arrivar a la Roca Roja i una vegada creuada aquesta jà ens enfilem cap al Sui.
TEMPS: Anar i tornar unes 4 hores.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)