miércoles, 21 de abril de 2010

AGULLA DE L´ARBRET (Via Om Mani/Aresta Brucs, 100 mts, IV+)


Avui dimecres ens perdem per Agulles ... aquesta zona, potser la menys turística de Montserrat, dons segur que no ens trobarem autocars de Japonesos fent-li fotos, és per a mi la més maca i una vegada arribes quedes aillat totalment de la civilitazació.(VIDEO RESUM)


Per l'ocasió som en Diego, en Josep i en Jaume ... un trio con "mucho peligro" !!!!Després de fer una bona aproximació des de el parking de Can Maçana arribem a la nostra via escollida, situada a l'Agulla de l´Arbret. Tenim dubtes, fem la primera que trobem la "Om mani" o fem l'Aresta Brucs. Mirem al Diego i es clar "pensar que es mi segunda !!!!!"
Decidim fer el primer llarg de la "Om mani" que és un V i a la reunió que comparteix amb la Aresta decidim si continuem fen "cinquillos" o continuem per l'Aresta fent "quartillusss".

Una vegada arribem a la primera reunió, i després de .... que maco i el de sempre ... tirem per l' "Aresta Brucs" perquè en Diego vagi agafant confiança ja que per la resta "tira com un cabroncete!!!!".El segón llarg amb els seus "alejes" es deixa fer molt bé i dona a peu a disfrutar del seu entorn que és inevitablement per gaudir-ho.Arribem a la següent reunió i queda l´últim llarg, curtet, un "quartillo" però sense cap "seguro" ... qui el farà ??? En Josep és el valent o sigui que no s´ho pensa i cap adalt, això si amb la mirada d´en Diego dient "estàs turuluru!!!" dons encara no està acostumat aquestes bojeries.Dos ràpels molt guapos i ja arribem a terra ... ara toca fer una petita excursió per tornar al cotxe i ja tenim al Diego content fins la propera !!!


REGIÓ D´AGULLES
AGULLA DE L´ARBRET
VIA "OM MANI-ARESTA BRUCS


(fotos i resenyes del Desnivel )


APROXIMACIÓ: Deixem el cotxe al parking de Can Massana, fem la aproximació per GR direcció al refugi de Vicenç Barbé. Una vegada arrivem al Coll de les Portelles, agafem el primer corriol a mà esquerra amb marques de color vermell. Pujem, vaixem, fem una forta pujada amb cordes fixes, a continuació baixem una canal per continuar les marques fins pasar per sota de l´Agulla de l´arbret.ITINERARI: LI (Via Om Mani, 50 mts, V-) Nosaltres sortim pel primer llarg d´aquesta via. Si comenceu per la Aresta Brucs heu de pujar fins al coll amb les Bessones). Aquest llarg pujar recta amunt amb tendencia a mà dreta resseguint la filera de químics fins arrivar a la reunió de la Aresta situada dins una cova ... molt acollidora. L2 (Arestra Brucs, 40 mts, IV+) Sortim per la esquerra en diagonal per anar a buscar la primera assegurança. Tot seguit recta amb tendencia una mica a la dreta. Passarem de llarg una mena de reunió vella, no recordo si un parabolt i un clau, per més amunt trobar en un repla una reunió molt bona i còmode. L3 (10-15 mts, IV). Recta amunt sense cap seguro o sigui que ... Arrivem a un arbre on trobarem la reunió devant.
DESCENS: Désde la última reunió no es veu la instal.lació del ràpel. Pujem uns pocs metres i deseguida veurem en un petit coll de mal accés la instal.lació. Al "lloro" fins arribar. A continuació en dos ràpels, un de 20 metres (una sola corda) i un segón de 35 metres (també un de sol de 60m). Segons ressenyes també es pot rapel.lar per l'Aresta Brucs però diria que l'última reunió no era rapel.lable ???

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)