miércoles, 18 de mayo de 2011

Via "Full equip (6a, 65 mts)" Paret de la Codolosa, Montserrat.
Un primer contacte amb aquest zona de Montserrat a ben tocar de Collbató la paret de la Codolosa, un sector de vies de 2 a 3 llargs d´acces ràpid i bona orientació a l´hivern si no vols pasar una mica de calor com nosaltres hem passat aquest diumenge.


Per la ocasió son la Eli, en Xavi, l´Ana i jo i com no farem dues cordades i dues vies diferents. Nosaltres triem l´Avi trepador ... una via que s´enfila per un parell de plaques molt maques, potser de les vies més maques d´aquest sector i com no per combinar amb una altre ... com varem fer nosaltres amb la "Full equip" ... al costat d´aquesta ultima.
La "full equip" és una via de tall esportiva, nomes dos llargs amb 65 metres. Un primer llarg sense gaire pretensions i un segón llarg que val molt la pena.

Fen el primer llarg i els nostres companys fent la via veina amb un llarg de 6b+ ... ufff !!!!L´Ana com no, fent el segón llarg amb una sortida de 6a. Li costa treura la seqüencia però al final la troba, sortint per la dreta ... dues mans al forat i obrin peu esquerra, mà esquerra fisura oberta i anar a xapar la segona assegurança. Artista Ana !!!!!

Una via perfecta per combinar amb una altre de la Codolosa i si és amb bona companyia ... millor que millor !!!!


Via "Full equip (6a, 65 metres)


La codolosa, MontserratAproximació: De Collbató direcció les coves de Salnitre deixem el cotxe a la zona d´esbarzo de la Salut. Prenem el torrent de la font seca direcció les parets. Prenem qualsevol dels corriols fins arrivar a peu de via.
Descripció: L1 (35 metres, IV) Aquest primer llarg no te gaire pretensions. Superem uns resalts recta amunt fins arrivar a una petita feixa on trobem la reunió força comoda. L2 (6a, 30 metres) sortim per la esquerra on el grau de 6a està en els dos parabolts. Les dues mans al forat gran, pujem peus, obrim bé l´esquerra i amb mà esquerra a una fisura oberta per poder xapar el segón bolt. Apartir d´aquí a disfrutar d´una bona placa. Arrivem a un resalt que guanyem per la esquerra per continuar per una altre placa ben xula fins arrivar a la reunió.

Descens: En dos ràpels o un de 65 metres.


Material : 13 cintes express


3 comentarios:

Joan Baraldes dijo...

Bones escalades Jaume, però tens raó, la Codolosa és per quan no hi pica massa el sol.

Salut i a tibar

Alfredo dijo...

Este es un sitio para hacer una romeria Geamm, porque hay vias de todos los grados.
Pero tu Jaume, haras de reportero chichacharachero..jejeje

cuidaros

JAUME ORS dijo...

... però quan hi ha ganes d´escalar ... de totes maneres teniu raó ... a l´hivern deu ser un llóc fantàstic !!! Abraçades.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)