viernes, 8 de agosto de 2003

VADIELLO (PARET DEL ELEFANTE)
"La serra de Guara coneguda pels seus canyos i barrancs, també té nombroses formacions rocosas molt atractives pels escaladors, de les més conegudes son Mascún, Vadiello i Riglos".

Som al més de Agost, i com la meva parella fa poc que ha començat a escalar (2002) estem aprofitan que estem situats a la ciutat de Osca per coneixer aquest indret tan ... meravellós que és Vadiello. Realment és un llóc molt maco pel seu entorn. L´embassament de Vadiello i les agulles que le envolten (conglomerat) i el seu habitat de fauna.
COM ARRIVAR. Vadiello és troba a 22 Km. de la ciutat de Osca. Uns 7 Km avans d´arrivar per la N-240 que be de Lleida, girarem a la dreta direcció Loporzano. Continuarem per la carretera L-330 fins arrivar sense problemes a l´embassament de Vadiello.


Vistes de l´embassament amb el sector del elefanteVistes generals
Aprofitem que ens estem inician al món de la escalada esportiva per anar a un dels sector més facils , a la paret del Elefant, dons trobem vies de no gaire llargada (fins a 95 metres les vies clàsicas) però les que farem son d´uns 10 metres.


Aproximació desde l´acabament de la carretera, pasem l´últim túnel caminant. Creuem el pont mig derruit per continuar per un petit camí còmode fins arrivar a un petit coll. Si seguim cap a vaix anirem al sector de vies clàsicas, i si trenquem a mà dreta quedem al sector de vies esportives.

Per aquest dies hem escollit aquest sector dons son vies curtes i fàcils per la iniciació, encare que és un pel complicat això d´acostumar-te al conglomerat, i sobre tot al seus "garbancillos" tan petits.
Fem les vies de la 17 a la 32. A destacar les vies més xules la "Waltrapas" 6a i la "Super Susan" 6a, les dues molt finetes i adherència. Curtes però intenses. Ben equipades i orientació S/SW, o sigui per anar per aquestes dates al matí.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)