lunes, 7 de diciembre de 2009

MALANYEU (Via dels Senzills, 105 mts, 6a)


Aquest Dilluns festiu ens deixem perdre per Malanyeu. Aquest paratge té alguna cosa especial ... però per sobre de tot la seva tranquillitat dons al ser una vall sense cap mena de sortida qui arriva fins aquí és per que realment s´hi vol perdre.

(VIDEO RESUM)Son un petit comité del GEAMM (Jose, Ana, Alfredo, Enrique, Esther, Carla, Alexandra i Jaume) i jo faré cordada amb la "Alexandra" ... qui és la "Alexandra". Una noia de Suissa que ens visita esporàdicament i es va posar en contacte amb nosaltres per poder compartir la escalada, esport que li apasiona ... com no !!! Després de les presentacions i un petit esmorzar fem la aproximació a les vies. La Alexandra i jo compartirem via amb la Carla i la Esther peró nosaltres serem els primers.

(... jo i la meva companya de cordada, la Alexandra)


Haig de dir que per circunstancies l´Alexandra al no tindra material per escalar (el té a Suissa) porta el material justet i per la ocasió no du "Casco". Avui al final de la jornada haurem aprés que "MAI DE LA VIDA TORNAREM A ESCALAR SENSE CASCO !!!!" , la propera vegada si es necesari qui no porti casco no escalarà dons avui la muntanya ens ha fet una avis dons a la hora de rapel.lar una vegada finalitzada la via, a la hora de recuperar la corda aquesta a deixat caure un "senyora" pedre que per sort, quan estavem els quatre a la reunió tots juntets, l´hi anat a caure al casco de la Ester ... imagineu-vos si li hagues caigut al cap de la Alexandra !!!!

Bé, fora d´aquest ensurt ... la via maquíssima ... el primer llarg una placa de 6a ... el segón llarg un primer pas superestétic de 6a també ... un tercer llarg de transició de IV+ però molt maco i un quart lllarg també amb una placa de 6a molt maca.

Una vegada finalitzada la jornada ens hem juntat amb la resta de companys que feien la via veina i ens hem anat a dinar al hostal de Malanyeu on .... caray quin senyor dinar-berenar-sopar que ens hem fotut !!!

VIA DELS SENZILLS (105 metres, 6a)

APROXIMACIÓ: Deixem els cotxes a tocar la esglesia i fem la aprixmació apeu en poc menys de 20 minutes, el camí evidenta cap a les parets del Devesó).
ITINERARI: PRIMER LLARG (6a). Sortim en flanqueig a dreta, veurem un pont de roca, i una vegada superat aquest ja podem veure el primer parabolt que ens durà recta amunt a la placa de 6a fins a la reunió que està muntada al costat mateix d´un arbre sec.(sortida a buscar el pont de roca)

SEGÓN LLARG (v+/6A un pas). La sortida d´aquest segón llarg és ... espectacular !!! Sortim en flanqueig a dreta per guanyar un sostre molt ben protegit amb dos parabolts. Després ens enfilem recta amunt per arrivar a la reunió montada còmodament.


TERCER LLARG (IV) Aquest tercer llarg no te cap mena de complicació però molt maco ... el llarg que tenim al devant és un "formatge de grullere" amb la típìca pedra malanyeuenca.(la Esther al tercer llarg)

QUART LLARG (6a). Aquest derrer llarg comença flanquejant uns 10 metres a mà dreta que es pot fer caminat (millor ... un pel brut) per situar-nos a sota de la placa de 6a ... força fineta i amb les xapes que allunyen una miqueta, s´ha de vigilar a l´hora de xapar la segona xapa dons si caus tocaries terra. La resta molt maca fins arrivar a la part final on deixar de ser placa i canviem per unes quantes fisures on aprofi-to per posar un parell de friends mitxans (només per disfrutar) fins arrivar a la reunió.

DESCENS: Rapel.lant per la mateixa via, el primer ràpel baixem recta, recuperem la corda i arrivem a la reunió apeu pel petit canal. Farem tota la via rapel.lant tots el llargs, potser el segón llarg i el tercer es podriem enllaçar però teniem dubtes.Ha sigut una bona jornada d´escalada ... GEAMM un estil de vida !!!

2 comentarios:

Amadeu dijo...

Hola
He escalat molt a Malanyeu i m´alegra veure que hi ha mes gent que també l´hi troba "algo" d´especial.
La via que heu fet, es fantastica,divertida, variada, una bona via. Pero, no es una via clásica.Es una via moderna,plena de parabolts,un a via que trepitja amb expansions els 15 primers metres del Viatge per la Pura Delicia que despres tira cap a la dreta. Una via de consum!
Les vies clasicas a Malanyeu, aprofiten els ponts de roca i les fissures i no abusen de les expansions. Fet aquest aclariment espero que seguire veient-vos per Malanyeu i que potser junts algun dia en podem fer alguna de "clasica". Bones escalades.
Amadeu

JAUME ORS dijo...

Hola Amadeu !!! Potser tens raó ... amb la bona qüalitat de la roca i posibilitat de autoprotegir-se potser no sería necesari tanta expansió ... però no deixa de ser una via fantàstica. Gràcies pel teu comentari i ens veiem per Malanyeu !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)