Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

domingo, 9 de agosto de 2009

FERRATA CANAL DEL PALOMO


El Canal del Palomo és sens dubte una meravella de la naturalessa. Aquest barranc va ser equipat a l´any 1954 per membre de la Peña de Guara amb 240 clavijas i 5 grapes. Dins un entorn espectacular fins i tot és posible trobar dins les seves "pozas" tritons pirineics. Està prohibit estrictament trepitjar aquestes "pozas" per no afectar a tota aquesta fauna.

(últimament s´ha equipat tot el recorregut amb "cable de vida", personalment crec que ha sigut un error, dons trenca la bellessa de tot el recorregut i l´esperit de l´equipament orignal i donarà a peu que estigui avast de molta més gent, tot així no deixa de ser un recorregut força dificultós. A tots aquells que visiteu aquest indret ... MÀXIM DE RESPECTE !!!)






(VIDEO RESUM)


SITUACIÓ:
Direcció Lleida-Osca, uns 7 kilómetres avans d´arrivar a Osca, trobem a mà dreta la desviació cap a Porzano. Una vegada agafada aquesta direcció, no deixarem la carretera fins arrivar a Vadielllo. Dins del majestuós Vadiello ens trobem devant d´aquesta meravella de la Naturalessa.
APROXIMACIÓ: Deixem el cotxe al parkin devant de "la Pared del Entrenamiento", i en pocs menys de 5 minuts ens trobem devant l´inci del Canal, just passat una arqueta d´aigua al costat mateix del riu.




ITINERARI: Una vegada ens equipem la Merijou i jo, ens iniciem pel canal de moment força obert i equipat amb clavijas. Vigilar amb la força humitat de no rellicar.






Una vegada arrivem a la Canal, la temperatura canvia espectacularment. Avui mateix a Osca podem tenir 32 graus però una vegada a la canal ... trobem la ombra i la fresqueta durant tot el recorregut tot ser al migdía.




Una vegada fem el primer flanqueig trobem una "placa" on ens diu que ens trobem a la Canal del Palomo.






Espectacular, meravellós, trobar-te encaixonat dins d´aquest barranc, és una experiencia única dins aquest entorn.







Anem progresant amb força dificultat tot tenin el cable de vida. Intentem progresar sense agafar-nos al cable i ens donem conta de la dificultat d´aquest recorregut avans d´instal.lar el cable de vida.



Anem superant tots el resalts, i disfrutat de la companyia dels tritons, autentics dinousaris de l´aigua !!!

El Canl del Palomo és com altres afluents del Isarre, una gran escala. trobarem fins a 15 resalts durant tot el recorregut.





Els intermitjos son més curts, per a continuació ser més llargs fins arrivar al final de tot on trobarem un salt d´uns 15 metres amb pasos força técnics.



Una vegada adalt ... el premi als nostres ulls .... increíble devant mateix tenim unes pareds majestuoses ... el Circ de Ligüerri !!!









DESCENS: Ara només toca disfrutar del paisatge i tornar pel recorregut de tornada totalment equipat amb cable de vida i clavijas fins arrivar al cotxe.




CANAL DEL PALOMO

SITUACIÓ: Vadiello (Osca)

DIFICULTAT: Molt alta / DESNIVELL: 220 mts.

HORARI TOTAL: + 3 HORES

MATERIAL: Kit ferrata + corda per si de cas.

EQUIPAMENT: Clavijas amb cable de vida

A DESTACAR: La bellessa del barranc i la fauna (tritons)

A VISITAR: Vadiello embassament i entorn.

OBSERVACIONS: Respectar al màxim l´entorn i les pozas.




Val la pena deixar-se perdre per aquest magnífic indret i trobareu recons fantàstics !!!







2 comentarios:

Carla dijo...

Que maco !!! Les imatges espectaculars, és molt diferent del que estem acostumats, no ? Barranc-ferrata, aigua i progressió. Que curiós el tema tritons Pirinencs :-)
M'ha l'apunto a la llista!.

A veure si us deixeu caure pel GEAMM parelleta que sus troba a faltar!!!

Petons!

JAUME ORS (CARDEDEU) dijo...

... jo si que us trobo a faltar de debó !!! Petonets i ens veiem aviat.