viernes, 12 de agosto de 2005

VF SANTO CRISTO

" ... Aquesta via ferrata no te gaire alicients, això si, l´entorn on està situada, a sota teu el riu esera i adalt teu el poble de Olvena li dona la xispa que li manca a la via. Això si, eviteu de fer-la a l´estiu dons és ... inaguantable !!!!"


DESCRIPCIÓ: Via ferrata amb el jus equipament que està situada a peu del riu Esera i trancorre per una mena de canal i crestas tirant en tot moment de braços i alguna instal.lació de ferro.
SITUACIÓ: Olvena (Somontano, Osca).
ACCÉS: Agafem la carretera 123 que va de Barbastro direcció Graus. tot creuant el tunel de Olvena al kilometre 16 trovarem a mà dreta una petitia espoanada on podem fer un canvi de sentit. Una altre vegada direcció Barbastro i avans de tornar a creuar el tunel de Olvena, a mà dreta deixem el cotxe.

APROXIMACIÓ: (5 minuts). Agafem un camí direcció al "puente de la sierra", el creuem i una vegada creuat el tunel de Olvena, a mà dreta ja podrem veure la canal per on transcorre la via ferrata.

ITINERARI: (1/1,30 hores). La via comença directament per la canal sense cap mena d´elements per ajudar-nos a progresar, això si sempre amb el cable de vidas. A mida que anem avançan la canal es comença a fer més estreta i és aquí quan comencem a treballar una mica de braços per progresar. Si mirem enrere sempre tindrem les maques vistes al riu. Quan arrivem adalt de la canal, la via fa un gir a mà esquerra per continuar per un petit camí. Aquí arrivem a un tram de roca que superem sense cap element artificial, aprofitan els bons agarres qwue ofereix la roca. Continuem pujant fins arrivar a l ´últim tram on trobarem la única instal.lació de pasamans i esglaons de tota la via. Una vegada superem aquest tram arrivem al mirador de Olvena.


RETORN: (3o minuts). Arrivem al poble d´Olvena i tot dirigin-nos a la esglesia, la creuem i al final del carrer arrivem a l´inici del camí de retorn, un GR 45 en clar descens fins arrivar al "puente de la sierra".
VIA FERRATA SANTO CRISTOÇ
SITUACIÓ: Olvena (Osca)
DIFICULTAT: Baixa / DESNIVELL: 150 metres.
HORARI TOTAL: 2 hores.
MATERIAL: Kit ferrata.
EQUIPAMENT: Pasamans i esglaons.
A DESTACAR: Vistas entorn.
A VISITAR: Olvena.
OBSERVACIOSN: Evitar fer a l´estiu.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)