sábado, 27 de agosto de 2005

VF DE LLÓ
"Vaja amb els francesos, que fins i tot ens fan pagar per gaudir de la muntanya ... que cabroncetes, jé, jé"


DESCRIPCIÓ: La ferrata de Lló (o Escaldilles) va ser construida a l´any 1999. Té unes instalacions d´uns 800 metres i està situada molt a prop de Puigerdà. L´itinerari és força variat, té un pont molt bonic, i el recorregut finalitza a peu de la ermita de San Feliu. Desde aquí adalt tenim unes vistes privilegiades de la Cerdanya i la Vall del Segre. Per finalitzar el día és recomenable fer un bany a les aigues termals.

SITUACIÓ: Escaldilles (Lló, França)

ACCÉS: Agafem la nacionas N-116 de Puigedà direcció Saillagousse. Una vegada hem arrivat aquest poble ens desviem a la dreta direcció Lló. Una vegada arrivem al poble només haurem de seguir les indicacions a "Bains-de-Lló".
(VIDEO INTRODUCCIÓ)
APROXIMACIÓ: (5 minuts). De la zona dels banys de Lló ens dirigim amunt i aviat veurem una caseta on haurem de pagar per poder accedir a la ferrata. Sorpresa !!!.Aprofitem unes petites vacances que estem situats a la Cerdanya, per anar a veure uns amics nostres que estan a Puigerdà ... i tots plegats marxem direccio al petit poblet de Lló (situat a pocs kilometres de Puigerdà però dins ja de França). Som la Susi, en Marc, la Pilar (la meva germana petita), la Merijou i jo.
Per en Marc i la Susi serà la primea experiencia dins el món de las ferratas, aveure com anirà ...
Una vegada dins el poble de Lló, ens dirigim a las gorgas del Segre i als Bains-de-Lló. La ferrata està situada just darrera.


ITINERARI: (1.30 minuts). Una vegada arrivem a l´inici de la via .. primera sorpresa.. és una via de "pagament". Com nosaltres els catalans ja no tenim prou amb els peatges de les autopistes, anem a la muntanya i apa ... a pagar !!!
Segonga sorpresa, apart del prepagament, hi ha un "xicot" no gaire simpàtic que ens comença a revisar tot el material i ... resulta que el meu casc no està homologat. Vaja !!! Després de xerrar una mica el convenço i tirem endevant.
Només començar creuem un petit pont per damunt del riu segre.
Tot seguit agafem un petit corriol fins arrivar a una bifurcació amb dos variants de la ferrata.
Tenim la opcció de fer una variant fàcil i una altre de més difícil. Nosaltres prenem la decisió de fer la difícil, encare que en Marc i la Susi sigui la primera vegade. Son valents !!!Això comença agafar alçada però anem pujant sense cap mena de dificultat. Ben equipada i amb vistes cap al riu segre fa que sigui una ferrata distreta.
Arrivem a un pas forçá curiós. Una mena de "taulo de fusta" (d´aquells que utilitzan els paletes a la obra) ens fa de pont per creuar un pas una mica complicat. Xino xano anem avançant fins arrivar a una mena de cova petia. Fem una parada técnica, una mica de piscolapis, la xarradeta i continuem.
Arrivem a un tram força vertical que acabarà en un desplomat. (paso de las golondrinas).
Continuem enfilan-nos i tornem arrivar a un altre pas complicat (la roca del Rebeco) i continuem fen uns quans trams verticals fins arrivar al final de la ferrata, al costat mateix del capella romànica de San Feliu.


RETORN: (30 minuts).Tornem a fer una mica de paradeta i tot plegat agafem un corriol cap a la esquerra que ens conduirà fins a Lló en un paseig força agradable.
Fins la propera !!!


FERRATA DE LLÓ
SITUACIÓ: Lló (França)
DIFICULTAT: Mitjana/Alta DESNIVELL: 260 metres.
HORARI TOTAL: 2 hores 30 minuts.
MATERIAL: Kit de ferrata.
EQUIPAMENT: Pont, esglaons, pasarel.la.
A DESTACAR: Vistes al riu segre.
A VISITAR: Centre termal de Lló
OBSERVACIONS: Ferrata de pagament.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)