miércoles, 24 de marzo de 2010

ESCALADA AL MONTCABRER (Cabrera de Mar)



Avui dimecres descubrim un llóc privilegiat molt aprop nostra i amb unes vistes ... privilegiades a tot el Maresme, agafant vital protagonisme Mataró, Cabrera de Mar, Cabrils i ... fins on arrivi la nostra vista ... ben bé fins a Barcelona ... i com no desde "La Creu de Montcabrer".




Allà mateix una petita escola d´escalada esportiva a sota mateix de la creu amb un entorn que hagues sigut excepcional si no sigues pel incendi del 2006, deixant tota la zona malmesa. Llàstima que no s´hagi repoblat, amb una bona neteja i un repoblament de la zona ara mateix sería una altre cosa.


(VIDEO RESUM)






Bé ... parlant del tema d´escalar, té només 8 vies o sigui que en Diego i jo farem un petit tastet d´elles, llàstima que com és una escola que no és gaire visitada el seu granit està revestit pels liquens i això no ajuda gaire psicològicament a la hora de fer adherencia.



El protagonisme la agafa la via "Mireia" on la seva part final és una placa, curta però espectacular que val la pena no marxar sense fer-la.









La resta de vies, bé, potser a destacar la sense nom amb un 6b+ de graduació on creua un desplom força xulete però ... on no podem resoldre els pasos, allà queda ...





Bé, el temps no a acompanyat gaire com últimament però no ens podem queixar.

Finalment decidim per donar com a finalitzada la jornada i ara ... anem a fer un bon pica-pica a Malgrat per recuperar-nos una mica de l´esforç !!!



MONTCABRER
(CABRERA DE MAR)

(Resenyes realitzades d´en Josep Escoda "Mohawk" http://personales.ya.com/jescoda07)
1. Via sense nom 5c. 2. Via sense nom 6b+. 3 Mireia, 4c. 4. Mariona, 6a. 5. Sense nom 4b. 6. La Proa ??. 7 La revolta permanent 7b. 8. Fraga muérete 7c

APROXIMACIÓ: Potser si coneixem Cabrils hi haurà posiblement una aproximació més curta però la més segura i a la vegada per disfrutar de l´entorn és la seguen. Desde la població de Cabrera direcció nord a les parets de Banyadores. A l´alçada de la Font picant, a mà dreta sería per anar direcció Banyadores i el Castell de Buricahc, dons nosaltres agafem la pisata a mà esquerra, amb força pujada. Després d´uns 200 metres just avans de començar l´esfalt de la urbanització deixem el cotxe just al costat dels cartells del parc natural. Agafem a la esquerra un camí que se endinsa al bosc força marcat i no el deixem fins arrivar a una pista forestal que ens portarà als repetidors de Cabrils. Els pasem per la seva dreta i en un minut aproximadament arrivem al cim del Montcabrer. Una vegada al cim, si mirem direcció Barcelona més avall veurem un seguit de blocs grans. Vaixem directa a ells fins arrivar a les vies. Penseu que arrivem a la part de dalt de les vies o sigui que costa de visualitzar-les. Del cotxe a peu de vies uns 10 minuts aproximadament.

ORIENTACIÓ: Oest.

ROCA: Granit

EQUIPAMENT: Reequipades amb parabolts, però no tenen anelles dons es poden accedir des de dalt.

ALÇADA: 10 metres.

2 comentarios:

Gregori dijo...

hey soc en Gregori ,el de la nevera , quina sorpresa trobar-te per la xarxa : ) . Molt chulo el blog . Gracies per la informacio . Avui anirem tota la familia a fer un tastet de cabrera .

Gracies de nou : D

JAUME ORS dijo...

Hola Gregori ... gràcies i m´alegro saver de tu !!! Disfruteu per Cabrera amb tota la familia i fins aviat !!!

SOMONTANO (OSCA) ... en bicicleta

SOMONTANO (OSCA) ... en bicicleta
(Clika)

ZONES ESCALADA

DRAC ESCALADOR

DRAC ESCALADOR
(Clika la foto)

JO SÓC MEMBRE


(Minerals trobats escalant)



EDITORIAL

CONTINGUT

CRONOLOGÍA

M´agrada ...

M´agrada ...

la amistat d´aquells que t´envolten.

la amistat d´aquells que t´envolten.

mirar els nuvols.

mirar els nuvols.

... sentir els arbres.

... sentir els arbres.

... la inmensitat del mar.

... la inmensitat del mar.

... quan s´amaga el sol !!

... quan s´amaga el sol !!

... coneixer llocs nous !!

... coneixer llocs nous !!

... perdrem al bosc.

... perdrem al bosc.

... i també escalar.

... i també escalar.

... fer ferratilles

... fer ferratilles

Fer snow ...

Fer snow ...
PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)