domingo, 1 de marzo de 2015

CERLER 1500 / AMPRIU 1900 (OSCA)


 
La estació d´esqui de Cerler, dins la provincia de l´Aragó està situada en un llóc estratégic, i en un entorn privilegiat on poques estacions d´esqui de la península poden trobar. Per una part dins el Pirineu d´Osca, a tocar del parc Nacional d´Ordesa i Monte Perdido i també de l´Aneto, aìxò vol dir que quan estas esquiant ... estàs rodejat de cims de més de 3.000 metres ... tot un luxe.
Despres és de les poques estacions d´esqui que tenen,   i donan nom a la seva población de Cerler, pocs pobles trobaràs que tenen la seva estació d´esqui ... i Benasque ... a 4 km ... dona vida, serveis ... tot alló que el esquiador necesita per complementar el apres-esquí d´una jornada.
I ... posiblement com sigui la única estació que ens trobarem per la zona, a excepcció de Llanos d´Hospital on son de fons ... potser no hi haurà tanta, o la sensació, de molta gent. També cal destacar la bellessa del seu pic del Gallinero, també un desnivell total de més de 1100mts, o una pista de 9 km de descens ... a que esperas a anar-hi !!!!
 
 
 
 

 

Datos técnicos de la estación de esquí de Cerler


Datos técnicos 2014/15
- 79 kilómetros esquiables
- 375 cañones de nieve
- Cota máxima: 2630 m zona de Gallinero
- Cota mínima: 1500 m zona de El Molino
- Desnivel: se puede realizar una bajada continua con un desnivel de 1130 m
- Pistas de innivación artificial: 38 km
- 65 pistas (verdes: 8 /azules: 17 /rojas: 26 /negras:15)
- 19 remontes

Pistas y remontes
En la estación de esquí hay dos zonas de acceso perfectamente delimitadas: Cerler 1500 o comúnmente llamada El Molino y Ampriu situado a 1900. En cualquiera de las dos se va a encontrar con todos los servicios necesarios sólo hay que saber cual de las dos zonas se prefiere a la hora de esquiar, contratar clases, alquilar etc.
Destacar por ejemplo que el jardín de nieve está en la zona de Ampriu y que sea cual sea su alojamiento siempre va a tener que trasladarse en coche ya que la zona de Ampriu está situada a 6 km de Cerler pueblo y a 12 de Benasque.
La estación de esquí alpino de Cerler tiene 61 pistas y 18 remontes. Una de las novedades de este año es la nueva pista negra en “La Olla” y las zonas infantiles para los peques.

Pistas verdes: 7 / Pistas azules: 17 / Pistas rojas: 27 / Pistas negras: 15 / Itinerarios: 4/ 1 Snowpark / 1 Circuito de nieve (en Ampriu)

Remontes:
Telesillas de seis plazas: 2 / Telesillas cuatriplazas: 5 / Telesillas biplazas: 2 / Telesquis: 3 / Cintas transportadoras: 5
 
Aprofitant la meva estada de cap de semana a Osca, diumenge pujo per una única raó, fer una gran sorpressa al Ramón, un bon amíc, company d´escalada durant aquest dos anys que he viscut a Barbastro i ... com està fent un curs d´eski ... la meva intenció és, colar-me entre els cursetistes, sense que s´adoni i a última hora, seura al telecadira al seu costat i ... sorpressa !!! I així ha sigut ... la emoció ha sigut increíble ...
 
Com no, apart de disfrutar fent alló que sempre he fet, snowboard ... també he tingut la sort de ser sorprés per la gent que m´he trobat ... amics de Barbastro, gent que ha sigut part de la meva vida.
A Barbastro és respira muntanya, es viu muntanya, barrancs, la escalada ... per això l´ambient és familiar, et trobes gent coneguda ... és molt diferent potser al pirineu català.
Vaja ... una jornada espectacular ... ara només caldra fer 4 horetes de cotxe per tornar cap a casa però amb un somriure que hem durarà dies, estic segur. 
 
CERLER 1500 (PIRINEU ARAGÒ)
 
 
 
SITUACIÓ: Benasque, Aragó.
COM ARRIVAR-HI: Potser la opcció més fácil és arribar a Barbastro i pendre dirección Benasque, tot i que hi ha altres opccions desde Monzón. U
una vegada arribem a Benasque, dirección Llanos d´Hospital trobem el desviament a mà dreta.
 
 
 

 

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)