lunes, 23 de febrero de 2015

TOLL DE L´OLLA (FARENA, TARRAGONA)




Farena és una localitat situada al municipi de Mont-Ral, a la comarca del Alt Camp a la provincia de Tarragona. Està a 13 kilòmetres de la Riba i el tram de carretera és realment un paratge encantador on destaca la seva flora i totes les muntanyes que la envolten, destacant també el riu Brugent.
Podriem dir que el poble no té practicament población a l´hivern, però a l´estiu es converteix en un poble plenament turístic, on totes les seves cases están rehabilitades, amb els seus carrers de pedra ... una autentica meravella arquitectónica.
Farena es troba a les muntanyes de Prades, a una alçada de 600 metres. Cal destacar la esglesia románica de San Andrés del segle XII. El riu Brugent, al seu pas per FArena acostuma a portar molts turistes i ... aquí estem nosaltres, el GEAMM per gaudir-ho !!!







 

Diumenge, aprofitant el sol del migdia que ja comença a tindra la força que a nosaltres ens agrada,  marxem a fer aquesta ruta circular que té com a sortida la mateixa población de Farena i que, dirección oest, ens portara fins al Toll de l´Olla, un bonic salt d´aigua, on la pedra estratificada agafa un protagonisme fantàstic. Una ruta d´un parell d´hores sense cap mena de dificultat.
 
El camí, sempre paral.lel al riu però a una alçada superior amb ell, no ens permetra veure´l fins que arribem al toll. De totes maneres, el camí es maco, disfrutant del bosc típic mediterrani.

 
 
Una vegada arribem a l´alçada del toll, hem de estar alerta per pendre un camí a mà Esquerra que ens durà en una forta baixada fins al toll. Allà, podrem gaudir de la seva piscina natural i on la placa de pedra fà d´un llóc fantàstic per gaudir-ho i pendre el sol, que en aquesta época ens fa tanta falta.


 


 
Després de gaudir, descansar i fer un pica-pica, creuem el riu per anar a buscar el camí de tornada per una pista en molt bon estat, molt més fácil que el camí d´anada tot i que no tingui tant encant. En poc més d´una horeta tornem arribar a la població de Farena.
Ara toca gaudir del dinar, d´explicar les últimes anècdotes del cap de semana, que han sigut moltes i com no ... començar a preparar la propera sortideta.
 
 


TOLL DE L´OLLA
(FARENA, TARRAGONA)

SITUACIÓ: Farena (La Riba, Alt camp, Tarragona.)
COM ARRIBAR-HI: Nosaltres vingem de Barcelona, prenem la AP-7 dirección Lleida i prenem la sortida de Montblanc. Pendre dirección Reus i tot seguit la C-14 direció La Riba. Una vegada allà agafem la carretera que ens durà fins a Mura.

No hay comentarios:

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)