lunes, 20 de agosto de 2012

Via Facilonga (165 mts, V-) Zona Camping, Montserrat


Dimarts quedo amb la Montse per anar a escalar però per sobre de tot, evitar la calor que esta fent. Orientació est a la tarda i no gaire lluny. MONTSERRAT.
(VIDEO RESUM)

Decidim anar al sector Camping a fer una via facileta i que millor que una via amb el nom de Facilonga. 
Respecta a la orientació la encertem, la aproximació perfecte, a la ombra i respecta a la dificultat de la via ... fàcil.

Això si cal dir que, tot i la dificultat baixa de la via no és qüestió de baixar la guardia, sobre tot als posibles rocs dels últims llargs i sobre tot si decidim sortir per dalt de la via per anar a buscar el camí del funicular a Sant Benet per que de pedres ... uf !!! haurem d´encendre una espelma si volem evitar cap susto. I respecta rapel.lar, cosa que no varem fer tampoc és cosa fàcil.
Respecta la via, bé, sense més pretensions que pasar-ho bé escalant. Trés primers llargs de transició per després fer els últims amb una mica més de dificultat.




Com no, les vistes de  aquest sector son molt maques i més quan veus les cistelles del teleféric pujar, donan un ambient diferent al de altres racons de MOntserrat.


També cal dir que la equipació d´aquest via fa que no valgui la opcció de caure ... pel que pugui ser.



Bé, una via que gràcies a la compania, a les vistes, a la exposicicó a posible caigudes de pedres fant que et quedi un bon record tot i que la via no sigui cap meravella.


VIA FACILONGA (165 MTS, V-)
Zona Camping, Montserrat.



SITUACIÓ: Zona Camping
ACCÉS: Desde la base del cremallera de S. Joan agafem el camí direcció la ermita de Sant Miquel. Deixem enrera el camping i quan arrivem a una tanca agafem la canal que surt a la nostra dreta. En pocs metres arrivem a peu de via amb una marca de color verda.
DESCENS: Via rapel.lable o sortir per dalt, amb la posible caiguda de pedres per anar a buscar el camí  de Sant Joan a Sant MIquel, una mica a la aventura.
ORIENTACIÓ: Est
EQUIPACIÓ: Espits i parabolts.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Escalar amb en Jaume és un regal: escull a la perfecció la via, per la orientació, l'aproximació, les hores, el nivell i la dificultat. Té el gran mestratge de no fer caure ni una pedra davant d'una sortida super bruta i descomposta i per rematar et prepara una coca cola amb olives farcides i focs artificials... Què més es pot demanar! Ah! Sí, un escrit super xulo amb tots els detalls, fotografies i vídeo!! Jaume... GRÀCIES!!! Ets un encant!!!
Namasté ;)

Joan Baraldes dijo...

Ei Jaume,

Bona ressenya !

Aquesta és una via fàcil que te algun tram interessant, que et permet fer molts metres i fer anar el coco quan les assegurances allunyen i la roca no és tan bona. Escalar a l'ombra sempre és és un regal en aquests dies d'estiu.

Salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

Gràcies MOntse i ja saps que escalar amb tu és un plaer, vaja jà només per la companyia val la penar compartir amb tu experiencies. Un megapetó.

I si JOan, de fet totes les vies trobes coses positives i sempre, si vols, trobes coses maques. I així ha sigut amb aquesta. Una abraçada.

Alfredo dijo...

Muy bien pareja..haciendo metros a la sombra y poca aproximacion..vosotros si que sabeis,,..

cuidaros...ññññ

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)