domingo, 3 de febrero de 2013

Via Escenas de matrimonio (160 mts, V+) Lo Peladet (Rúbies)


Rúbies és un indret especial, on val la pena perdres, estic ben segur. Com no per anar a escalar però fins i tot per gaudir d´una jornada sense fer rés, sencillament gaudir del paisatge.


Fer nit al costat del que queda d´aquest poble té que ser inolvidable i ... quedarà pendent, com no.
Bé, respecta la escalada, som una petita colla, com diem, un petit comité del GEAMM. Decidim fer tres cordades a la mateixa via ... la escollida "Escenas de Matrimonio, 160 mts, V+" ... una via semiequipada on haurem d´anar equipant algun tram i per sobre de tot, anar tastant el rocam dons la caiguda de pedres segur que sera present a tota la via.

Fem la aproximació cap al peu de via a mida que deixem el poble de Rúbies a la nostra esquena. Disfrutem en tot moment del paisatge. El temps haría d´aguantar, dons els homes del temps diuen que posiblement pugui ploure apartir del mígdía ... això ja ho veurem.

Arrivem a peu de via i ja tenim una parella que comencen el primer llarg però ens deixen una sorpresa, el seu goset ... la seva primera experiencia veient als seus papis enfilan-se per les parets, pobret ... ens fa patir una miqueta dons no sabem com respondrà a la nova situació. Bé ... tot seguit comencem a enfilar-nos.

L´Alfredo i l´Ana son el primers. El primer llarg ... exigent, només 3 bolts per 30 metres. El primer ... luny a uns 5 metres. Tot seguit anar posant algun friend i tascons, dons una posible caiguda ... tocariem terra, seguríssim !!!De totes maneres el primer llarg permet protegir-lo força bé, però tastan la roca dons hi ha força blocs dubtossos.

I així comencem la resta de cordades però ... el primer llarg apreta de debó i la segona coradada, en Jaume i en Ramón tenen dificultats per ensortir-se. No val la pena pendre riscos així que, en Ramón decideix baixar.. En Jaume tindrà que posar en practica això de desbloquejar a un segón i acaba ensortin-se, no sense dificultats. Com aquesta cordada te´dificultats, la tercera, en Ferranet i la Marta decideixen que la Marta no pugui.
Així que en Ferran pren el puesto d´en Ramón i fa la via amb en Jaume.
Així, que al final només dues cordades. La Marta i en Ramón pujarant fins el cim caminant per trobar-nos tots plegats.

Despres de gaudir de tots els llargs arrivem al cim on espera una sorpresa molt agradable. Com no trobar- nos amb la Marta i en Ramón pero ... la neu fa acte de presencia i això fa gaudir del final de via com ... nens petits. Ara només toca fer la foto ... i començar a baixar cap al cotxe dons el temps esta canvian per moment. Vaja ... que els homes del temps han encertat.

VIA ESCENAS DE MATRIMONIO (160 MTS, v+)
LO PELADET (RUBIES)


1 comentario:

Alfredo dijo...

Es verdad el sitio es guapisimo!!!
y como hay un futimen de vias..no nos la acabaremos..
La via estubo bien, me gusto.
Yo ya llevo tres.-

cuidaros...ññññ

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)