domingo, 16 de octubre de 2011

ESCALADA A LA DESDENTEGADA (MONTSERRAT)


Avui és d´aquestes jornades que es queden gravades, per la companyia, pel indret, per les vies i per la gent que acabes conguent, tot plegat, és un dels alicientes de la escalada.





La Desdentegada, un sector que no coneixia, i que segur que tornaré ben aviat. Per arrivar cal deixar enrera el Vermell del Xincarró i queda tot just davant de la Cova de la Arcada.





Després d´un bon esmorzar al Bar de l´Ana, al Bruc, fem la aproximació en poc més de mitja hora. Una vegada arrivem a peu de via del sector escollit, les vies de la 15 a la 18 trobem una bona colla d´escaladors. Un GEAMM però de l´HOspitalet i una altre colla residents temporalment a Gelida i a Viella.




Com pràcticament totes les vies estan que treuen fum, anem pasant d´una a l´altre mentres petem la xerrada amb els companys, tres noies ben trempades i com no, bones escaladores !!!







VIA 17. La Eshte comença per aquesta via, on el grau es concentra als primer metres, pasos finets per anar perdent una mica de dificultat adalt. Es pot dir que és una via força mantinguda.









Tot seguit en Jaume i la Eva segueixen els pasos de la Esther disfrutant en tot moment de la via.





El peu de via és força distret, xerradas amb els veins, un somriure, anectdotes, que si les vacances a Rodellar ... no només és escalar !!!






(els companys de l´HOspitalet, l´altre Geamm i la Maria)




VIA 16 (V+) Aquesta via és maca de debó. Sortideta fina però deseguida arrivem amb una fisura en diagonal amb bona pressa de mà invertida que fà d´aquest un pas maco. Continuem amunt fins arrivar adalt de tot, ben bé per sobre dels 30 metres de via !!! Com no, la Eva en acció !!!

Les vistes desde la Dessdentegada son maques de debó, al davant mateix tenim la Cova de la Arcada.











Aquí tenim també al cuñao del Paco, o sigui, el company de la Maria ???





VIA 18 (V+) Deunió la sortida d´aquesta via. Fineta i anem a buscar un peu esquerra a una patata montserratina per tot seguit tibar a munt. Després una minpanxeta i amunt. Xula,xula.




VIA 15 (6a) Sortida molt fina fins anar a parar per sota d´una panxeta on tenim el pas. Trobarem uns forats una mica a la dreta dels seguros. Superat això .... a disfrutar fins dalt.


I aquí els culpables d´aquest fantàstica jornada ...una colla collonuda !!!!





MONTSERRAT (LA DESDENTEGADA)


APROXIMACIÓ: Desde el bruc, agafem el carrer a dreta que pasa per sota de la escola. Agafem la segona pista a mà esquerra i recta amunt. Deixem tres desviament a mà dreta fins arrivar al parking. Agafem el camí i el primer corriol a la dreta. El de la esquerra ens duria al Vermell. Recta amunt sempre deixant a la esquerra el Vermell del Xincarró. Quan arrivem a la alçada de la part final del Vermell, veurem a continuació la Dessdentegada (veure fotos). Prenem el primer corriol per anar al sector de la esqerra.

ORIENTACIÓ: Est.








6 comentarios:

ZAX dijo...

Ep Jaume! Em va fer ilu la trobada fortuïta al Bruc. T’agafo la paraula i a veure si anem plegats a fer unes quantes tibades plegats.
Salut!,
Daniel.

Ester dijo...

Company i companyes!

Per nosaltres també va ser una jornada excepcional! Clima perfecte, roca màgica, ambient agradable, escalada agraïda i sobretot: bona companyia!!!

Gràcies i Felicitats pel Blog!

Ester

JAUME ORS dijo...

Dons si Dani ... també hem fa ver ilu retrobarnos !!! Dons si, aveure si quedem i fem alguna grimpadeta !!!!

Gràcies Ester, sempre és agrait coneixer gent com vosaltres, un alicient més per anar a escalar. Esperem tornar a coincidir tots plegats !!! Abraçades.

JAUME ORS dijo...

Ah !! Dani no es poden deixar comeentaris al teu blog ???

Alfredo dijo...

Oleeeee!!
A mi me llevo Eva el viernes por la tarde, vias guapas, largas y con su puntillo
Tambien habia una pareja escalando..ella hacia unos ruidos raros ,,verdad Eva?

eso no parar...

cuidaros

JAUME ORS dijo...

...ruidos raros ??? Salian por abajo o por arriba ???? Sin duda un lugar perfercto, volveremos !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)