domingo, 15 de enero de 2012

Via "Àrea de Servei, 100 mts, 6a+" Mirador dels Ermitans

Avui fem una petita romeria cap a Montserrat. En un principi havien dit que faría un día força maco però la veritat és que ha sigut tot el contrarí, un día força lletxot i fred. Tot i buscant orientació sud no acompanya gaire.



Bé, així que un parell dels nostres membres decideixen anar a caminar, la resta ens enfilem a fer la via Àrea de Servei, a tocar del Camí de l´alsina, al mirador dels ermitans. Agafem les escales direcció S. Benet i en uns 10 minuts ens plantem a peu de via.

Allà trobem una bona colla que estan fent el Camí de l´alsina, l´ambient és d´alló més agradable tot i fent cua per fer les vies. NOsaltres serem dues cordades fent l´Area de Servei.

La primera cordada son en Sergi, en Xavi i la Eli i nosaltres, en Iago i jo al darrera. Un primer llarg de tramít per encarar el segón on és el pas clau de la via ... el 6a+ que perfectament podría ser un 6b.

NOsaltres, que anem al darrera agraim tenir les cintes posades i com no ... tirem de cintes, que co...lns !!!
Al costat els nostres veins els veiem disfrutant del Camí de l´Alsina, tota una bona colla.
Anem guanyant alçada i sembla que el fred es queda enrera tot i lleugeres escletxas de sol, el día no acaba de guanyar força. Anem guanyant metres a la paret deixant enrera les vistes cap al Monestir i els gorros.
Fem l´ultim llarg i ens enfilem cap al mirador dels ermitants on ens esperan els nostres companys i ens fant un cop de mà a la hora d´asegurar al Iago, una arrivada tota curiosa, només ha faltat una colla de Japonessos fent la foto, com és normal a MOntserrat.


Una via bonica, amb una llarg clau que ens deixa bon records.


VIA ÀREA DE SERVEI (100 MTS, 6a+)
Mirador dels Ermitants (Montserrat)

Aproximació: Del monestir cap a S. Benet, avans d´arrivar al pas dels francessos. Després d´un pont on comença la via Camí de l´alsina, deixem enrera un primer revolt a la dreta i al seguent revolt a esquerra prenem el corriol de la dreta. Ens endinsem al bosc on comença la via. L1 (20 mts, V) Pugem, superem un petit llavi, seguim amb tendencia una mica a la dreta fins arrivar a la reunió. L2 (30 mts, 6a+) Sortim per la esquerra i entre el primer i el tercer seguro trobem el pas clau de la via. Ataquem per la esquerra de les asegurances i sortim recta amunt, vertical i mantingut. R3 (35 mts, V+) Sortim amb tendencía a la dreta fins arrivar a superar una panxa on trobem el pas del llarg. A partir d´aquí és suavitza fins arrivar a la reunió. L4 (15 mts, IV+). Sortim recta amunt per un mur vertical però amb molt bona pressa, fins arrivar adalt del cim on montarem reunió a la barana del mirador. Descens: Sortint de la reunió cap a la esquerra pel camí dels pobres i tot seguit cap al Monestir.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Com sempre MONTSERRAT és un lloc maravellós per escalar !!, místic en dies freds com aquest, i esplèndits amb dies amb sol i calor. Però lo millor és poder gaudir-ho amb bons amics !. A repetir-ho!
Sergi

Alfredo dijo...

A mi me gusto la via..el 6a+, uffff tiene su puntillo..y lo bueno que la aproximacion es corta.

felicidades por la via..

cuidaros

iago rubio dijo...

Eeeeee la temperatura d la roca era bonissima en ple gener em va ajudar a treurem el 6a+.....jeje el millor d tot com sempre la companyia.llastima q va passar tant rapid!
Jaumet ets collonut tio no se mai on tens la camara i aqui sta tot un reportatge.fantastic!

iago rubio dijo...

Eeeeee la temperatura d la roca era bonissima en ple gener em va ajudar a treurem el 6a+.....jeje el millor d tot com sempre la companyia.llastima q va passar tant rapid!
Jaumet ets collonut tio no se mai on tens la camara i aqui sta tot un reportatge.fantastic!

JAUME ORS dijo...

dons si, tot i el fred va ser un día fantàstic !!! Bona via, bona companyia i ... MOntserrat !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)