domingo, 7 de abril de 2013

VIA "ARESTA RIBES-SABATE, 100 mts, V-" El Cilindre. S. Llorenç de MOntgai.



S Llorenç de Montgai ... mon amour !!! I és així, aquest raconet de Lleida té alguna coseta que et fa trobar mot agust, potser l´aigua de l´embassament, o el poble o posiblement les seves parets, potser és axiò.
Només entrar per la cua de l´embassament les vistes son increíbles, roca, crestes, aïgua ...
Avui som l´Alfredo, en Ramón, l´ Ana i jo ... una via amb nom, la aresta Ribes-Sabate.




Deixem el cotxe al parkin de la entrada al poble i ens enfilem cap a la paret, directa a la nostra via, al costat de la fisura evident. Bona temperatura i un cel radiant després, després de fugir del mal temps de tota la nit.


L1 (50 mts, V) El primer llarg l´inicia l´Alfredo. Recta amunt amb una roca dubtosa amb certs blocs que sembla que t´hagin de caure a sobre però, a mida que agafas confiança disfrutas moltíssim. Arribem a un arbre on trobem un parabolt i bagues on podriem fer una reunió intermitge però nosaltres tirem amunt a buscar un flanqueig a esquerra on el segón patirà una mica psicològicament. Nosaltres el protegim una mica avans d´arrivar a la reunió amb un pont de roca.


Els primer metres ens fant dubtar de la qüalitat de la roca, però a mida que anem guanyant metres anem agafant la confiança que no teniem de bon principi.



Una vegada arrivem a la primera reunió disfrutem de les vistes cap al poble de S. Llorenç de Montgai. Tot seguit un tram de 20 metres molt fàcil on la roca ... mosega els peus de gat.




L2 (25 mts, IV) Aquest llarg, curt amb pocs seguros, si no recordo malament 3 comença amb una part veritcal amb tendencia a la esquerra amb poques mans però, amb una adherència excepcional, vaja, que mosega el peus, o sigui que és qüestió de fer treballar els peus. Arrivem a un bloc que el vorejem per la esquerra, pero on fem pasar la corda per la dreta, així en cas de caure ens farà de seguro. Arrivada a la reunió molt còmode.



L3 (25 mts, V-)Tot seguit un tercer llarg  on la dificultat puja una miqueta però on la recompensa arriva quan fem cim adalt d´un gran bloc, una talaia , un troçet de cel que ens aproparà  per moments aquelles persones que trobem a faltar, això és el que té la escalada,   llibertat mental !!!!





Via "ESPERÓ RIBES-SABATE, 100 MTS, V-
EL CILINDRE, S. LLORENÇ DE MONTGAI.


1 comentario:

Alfredo dijo...

Un dia completo, la via parece facil, pero tiene sus puntillos.,

cuidate...ññññ

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)