martes, 21 de junio de 2011

Montserrat, Gorro frigi. Via GEDE (180 mts, IV)


Potser la cara sud del Gorro no és la més coneguda, i potser una via amb un IV de grau màxim no té l´atracció de la majoria dels escaladors però, la GEDE amb els seus 180 metres i la majoria dels seus llarg amb un graduació de III grau us puc dir que ... m´ha sorpres de debó. Gràcies al promotor JOan Cerdà per aquestes vies blaves dons dona la oportunitat d´escalar aquells que ho descobreixent per primera vegada.

Aquest és el cas del meu company Dani que després d´un parell d´ocasions de primer contacte amb la escalada esportiva, avui tindrà la oportunitat i la sort de descobrir, per sobre de tot, el vincle que es crea en una cordada a la escalada clàsica, i el resultat sens dubte positiu.




(VIDEO RESUM)


Una jornada que ben segur que no oblidarà. La primera vegada és sempre ... la primera i quan tot surt rodat, i a Montserrat ... és fantastic !!!!

Gràcies al Diego per la seva presencia per fer-ho més fàcil i com no ... jà tenim un company més adicte a ... l´alçada i a Montserrat, en Daniel.

















Via GEDE, 180 mts, IV


Gorro Frigi (Montserrat)






APROXIMACIÓ: Del Monestir arrivem al peu del Gorro Frigi. Una vegada a peu, prenem la canal que puja entre la Magdalena superior i el Gorro. Una vegada adalt, comencem a baixar fins arrivar a la ermita (construcció) que trobem a la nostra dreta. Alla mateix, aconsellen començar la via, directa pel segón llarg. Nosaltres decidim fer-la en la seva totalitat, encara que el primer llarg sigui un III no deixa de ser atractiu dons gaudirem de la totalitat de la via. L1 (40 mts) A peu trobem el primer parabolt blau que ens indica l´inici de via. Sense cap mena de dificultat recta amunt fins arrivar a l ´alçada de la ermita. Allà no trobarem una reunió fisica. NOmés un parabolt amb una argolla i a la seva dreta, allunyat un clau. L2 (40 mts, III+) Recta amunt, sempre i disfrutant de la roca fins arrivar a la reunió. L3 (20 mts, III+) Continuem a la linea ascendent i a mig llarg trobem un pas que podria ser un IV- però fàcil fins arrivar a la reunió. L4 (30 mts, IV) Sortim per la dreta per fer un canvi de paret, no tirar recta amunt !!! Com a referencia veiem un punt blau i més adalt un parabolt. Avans del canvi de paret podem posar una cinta a un clau vell, això si, cintes ben llargues. Apartir d´aqui amb tendencia a la dreta. Si pujem recta amunt trobem parabolts d´una altre via que no son de color blau. L5 (40 mts, III) Amunt cap al arbre que veiem que podem encintar i ... montem reunió de bolts groc (via joan-marc ??) o anem a buscar la creu de dalt del cim. DESCENS: Per la via normal equipada com a ferrata. ORIENTACIÓ: Sud. MATERIAL: Cintes i opccional bagues i algun tasco o friend.









8 comentarios:

senén dijo...

Hola Jaume, soc en senén, un amic de la pilar. Abans que res, l'enhorabona pel teu blog. Està collonudíssim. Et volia fer una consulta però no he trobat el teu correu. Em pots escriure a senen@moviments.net?

JAUME ORS dijo...

Gràcies Senén i jà mateix hem poso amb contacte amb tu. Una abraçada.

Joan Baraldes dijo...

Ei Jaume,
Aquesta és una bona via per portar-hi gent a iniciar-se en l'escalada o per fer una nocturna .
Salut i a tibar

Joan Baraldes dijo...

Per cert Jaume,

A quina hora vareu començar la via, en les fotos hi veig que encara hi ha una mica d'ombra a les 3 primeres tirades i m'interessa saber-ho per portar-hi a una persona que també s'estrenarà, però no vull rostir-la de calor

salut i a tibar

JAUME ORS dijo...

... dons siguent una orientació Sud, tens força ombra dons tens l´esperò de la dreta que et protegeix i l´afagit de la Magdalena superior. NOsaltres varem començar aprox. a les 10 i només els dos últims llargs ens va enxampar el sol. Perfecte si comences d´hora i la via ... molt maca !!!! Dons si ... tinc ganes de fer una nocturna ... a veure si m´animo !!! Una abraçada.

JAUME ORS dijo...

També vaig veure la JOan-marc que hem sembla que no pasa de III grau però el sol no crec que perdoni. Aquest va per la esquerra de la NOrmal, la equipada per baixar.

Alfredo dijo...

Munitorrrrr Jaumettt!!
Esta la he hecho con Jose..
esta bien para empezar y las vistas desde la cruz...wualaaaa!!

cuidaros

JAUME ORS dijo...

pues si, buena via para iniciarse i disfrutar de las vistas de Montserrat que siempre son excepcionales !!! Un abrazo.

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)