Seguirem el camí, amb tu, al teu costat. Seguirem cultivant aquesta amistat que ens ha fet estar aquests últims 4 anys tan units. Seguirem buscant el cel, els cims, i les aigües. Seguirem frisant per descobrir grans aventures i paratges, per saber que a certs llocs només s’hi pot arribar amb milions de ganes de viure. I et durem més que mai als nostres cors, Mure

lunes, 29 de septiembre de 2008

VF BAUMES CORCADES

"... realment fer el pont tibetà d´aquesta ferrata impressiona de debó
... la
primera vegada, la segona i les vegades que la tornis a fer.
Felicitats als
equipadors !!!"DESCRIPCIÓ: Fantàstica via ferrata situada a la població de centelles amb boniques vistes al Parc Natural del Montseny. Aquesta ferrata posiblement sigui de les més visitades dons té un recorregut molt variat amb la posibilitat d´escollir sempre una retirada atemps en cas d´anar amb gent poc experimentada. Desde la dificultat màxima fins trams per aquells que buscan la iniciació en aquest increible món de l´alçada vertical.

SITUACIÓ: Centelles (Barcelona).
ACCÉS: Prenem la carretera C-17 direcció Vic i a l´alçada de la població de Centelles prenen la carretera C-1413 en direcció Centelles on una miqueta avans d´arrivar agafarem la desviació a mà dreta direcció Mas Banyeres. Aquest camí al principi està esfaltat però més endavant es converteix en pista. Creuem un camping i més endavant a mà esquerra trobarem l´indicador de via ferrata. En poqueta estona arrivem a l ´inici on trobarem un cartell indicador força gran.


(VIDEO INTRODUCCIÓ)

APROXIMACIÓ: Una vegada deixem el nostre vehicle a peu del planell indicador de la farrata on podrem planificar la nostre sortida inciem l´aproximació fins la ferrata (15 minuts). A mig camí trobarem un gran bloc en forma de "Queixal corcat" força interesant. Aquí trenca el camí a má dreta incian una lleugera pujada fins arrivar en poc temps a peu de via.ITINERARI: Una vegada arrivem a peu de la via, ens situem devant d´una gran espero de roca de força alçada dividfit en dos trams. El primer, tot recta i amb un petiti pas desplomat, que a més d´un, sobre tots aquells que sigui la seva primera ferrata, no els deixaran indeferents. Això si, molt ben equipat en tot moment. Un segón tram, que3 despres de superar una estética placa que farem un flanqueig a mà esquerra per a continuacióp superar un tram força aeri amb petits trams desplomats.


Superat això, una petita pausa per disfrutar de l´entorn i fem una aproximació a peu d´uns 10 minuts per arrivar al proper tram equipat.


Aquest tram en la seva totalitat pràcticament es desenvolupa horitzontalment, sense guanyar alçada, exceptuan si volem fer el tram del "pont tibetà" (opcional). En cas de decidir fer el pont ... a posar-se les pilejs !!! Per accedir haurem de superar un tram força técnic per a continuació arrivar a peu de la instal.lació del pont, autentica obra de ingenieria. Devant nostre 50 metres de adrenalina pura. Quí s´atreveix ???Aquells que no hagin decidit fer el Pont disfrutaran d´una trama sense cap mena de dificujltat però dins d´un ambien peculiar, tot atravesan les baumes.


Una vegada acabat aquest tram tenim dues opcions:
A. Anar a fer el "Tram de la Tosquera" amb dues opcions de itineraris, fàcil i molt difícil. Dins de la Tosquera, el tram difícil ... i dels més macos que he fet realment val la pena fer-ho, molt ben equipat però de força dificultat i molt aeri. Dins de la Tosquera tindrem una opció fàcil per no fer la difícl.


B. Anar directament a fer l´últim tram.

Una vegada haguem fet qualsevol de les posibilitats, ens dirigim cap al últim tram. Haurem de creuar una carretera que puja fins els Puigsagordi, i una vegada creuem ens enfilem per un corriol força empinat fins arrivar a la base de la paret. Per sobre nostre ... el pas més original de la ferrata, jo li dic la "Barra de equilibri", un pas que ens servirà per superar un resalt o sostre en aquest cas molt fotogénic. Una altre vegada felicitats als equipadors !!! A l´inici d´aquest tram si ens fixem trobarem petiits fòsils. Una vegada superart aquest tram, també amb algun pas delicat, ja podem divisar "la senyera" al cim del Puigsagordi que arrivarem guanyant un petit resalt desplomat !!!

RETONR: Per tornar només haurem de seguir les fites de color groc que trobarem ben senyalitzat desfent d´aquesta manera tota la ferrata en poc meny de 45 minuts.
FERRATA BAUMES CORCADES
SITUACIÓ: CENTELLES (BARCELONA)
DIFICULTAT: FÀCIL A MOLT DIFÍCIL / DESNIVEL: 350 METRES
HORARI TOTAL: + DE 3 HORES
MATERIAL: KIT FERRATA + CORDA (PER SI DE CAS)
EQUIPAMENT: ESGLAONS, PONTS ... DE TOT.
A DESTACAR: BON EQUIPAMENT I TRAMS VARIATS.
A VISITAR: PARC NATURAL DEL MONTSENY
OBSERVACIONS:

No hay comentarios: