domingo, 21 de septiembre de 2008

VF JÓC DE L´OCA







"...i veure aquells blocs tant grans encaixonats per sobre d´en Carles i el Diego, va ser el millor record del dia."







DESCRIPCIÓ: Aquest és el itinerari clàsic per excelencia de tot Montserrat després de la Teresina. És una canal plena de petits resalts equipats amb cordes i cadenes on posarém a prova la nostra força física.


SITUACIÓ: Montserrat (Barcelona).


ACCÉS: De Barcelona agafar la autopista AP-7 direccío Lleidas-Tarragona i a l´alçada de Martorell trancar a mà dreta per anar a buscar la A-2 direcció Lleida. Una vegada a l´alçada de Montserrat agafar la sortida del Bruc. Una vegada a la població del Bruc anar a buscar la urbanització Bruc Residencial. D´aquí surt una pista forestal cap a Can Jorba on deixarem el cotxe.




(VIDEO INTRODUCCIÓ)


Som al més de Juliol, i quedem ven d´hora. A les 7 del matí. En Carles, el Diego i jo ens dispossem a pasar un bon día. Marxem direcció el Bruc on farém un petit esmorzar. Només baixar del cotxe ens sorpren la fresqueta que fa per ser al mes de Juliol. Fem un petit àpat (croisants i ensiamades) iens dirigim per la pista forestal cap a Can Jorba.





APROXIMACIÓ: (15 minuts). Deixem el cotxe, preparem el material i ens enfilem direcció l´inici de la ferrata. Agafem un camí en clar ascens direcció a les parets de devant. Una vegada arrivem a les parets les reseguim a la dreta, creuarem una gran cova i tot seguit arrivarem a un llóc ple de grans blocs i un torrent. Aquí a mà esquerra és l´inici de la via.


ITINERARI: (1 hora 30 minuts). Superat uns grans blocs, superguais, ens enfilem pel primer resalt, per cert, sempre el primer és el que impresiona més.









Es força alt i hem de tirar de braços, i ens donem conta que no et dona la seguretat com altres ferratas, dons mai tindrem el "cable de vida" on ens asegurem normalment.










(VIDEO EL DIEGO TIRAN DE CADENES)



El recorregut és molt maco, però, impresionant és el tram d´una mena de cova formada per uns gegant códols per on pasarem. Continuem un total d´uns 22 resalts per arrivar al final de la canal.




RETONR: (1 hora). Hi ha varies posiblitats.
1. Baixar desfen el recorregut fen ràpels o destrepan la via.2. Baixar pel camí dels Francesos que surt a la dreta del final de la via.3. Baixar pel camí de la palomera.
El retorn, la veritat és que ens va costar de trobar, fins i tot varem tindre que recular i després de dubtar si tornar al cotxe rapelan tota la canal, per fí trobem el camí. Nosaltres el varem fer pel camí dels Francesos.




(VIDEO DELS GRANS BLOCS DE PEDRES)


Ens enfilem i una vegada arrivem a un turó amb unesvistes increíbles, fem la vaixada. Quina vaixada !!!! Fem trams corrent (registrat amb video) i d´altres caminant. Força calor, el fred del el matí és un record. El cotxe !!!



(VIDEO DEL DESCENS ... CORREN A TOTA OSTIA)


... i ara tot plegat marxem a dinar al Bruc... i fins la propera ferrata !!!



VIA FERRATA JÓC DE L´OCA
SITUACIÓ: Montserrat (Barcelona)
DIFICULTAT: Alta DESNIVELL: 300 mts.
HORARI TOTAL: 2Hores 40 min.
EQUIPAMENT: Cadenes, cordes i "clavijas"
MATERIAL: Kit de ferrata i corda encas de fer ràpels (retorn)
CAL DESTACAR: Tram de còdols encastats i vistes a Montserrat
CAL VISITAR: Qualsevol racó de Montserrat.
OBSERVACIONS: (Barranc)




2 comentarios:

Quim dijo...

M'esta sent molt dificil trobar un lloc on aprendre a escalar a Barcelona, em podries ajudar? Jo em dic Quim (kimaiki3@hotmail.com). Moltes gracies!!!

JAUME ORS dijo...

Hola Quim, realment a Barcelona tens moltes escoles per apendre a escalar. Ara de cara a l´hivern tens les escoles a toca der mar (maresme) com Banyadores (Cabrera de mar) i Cellecs (Dosrius) on hi ha bona orientació i grau per apendre, però aquestes només son un parell de les moltes més. Sempre pots entrar a qualsevol de les webs que tinc al meu blog i consultar i si vols podem quedar per escalar. Cap problema, ja diràs !!!

PETRACHEMA (2371 MTS)
PIC PERIC (2810 MTS)